ΥΓΕΙΑ

11 Σημάδια ότι Έχεις Καρκίνο στον Πνεύμονα…

Στα αρχικά του στάδια, ο καρκίνος του πνεύμονα δεν έχει έντονα συμπτώματα.

Περίπου στο 40% των ασθενών που είχαν καρκίνο του πνεύμονα, η διάγνωση έγινε αφότου είχε προχωρήσει αρκετά η ασθένεια. Μάλιστα στο ένα τρίτο των ασθενών, ο καρκίνος του πνεύμονα διαγνώσθηκε στο 3ο στάδιο.

Σε αυτό το κείμενο θα βρείτε ποιά είναι τα αρχικά συμπτώματα, πως να τα αναγνωρίσετε και με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει η έγκαιρη διάγνωση.

1 : Βήχας

Επίμονος βήχας

Να είστε προσεκτικοί αν ο βήχας κρατάει πιο πολύ απο το συνηθισμενο. Οταν εχετε ίωση ή κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού, ο βήχας θα φύγει μετά απο μία ή δυο βδομάδες. Απο την αλλη, επιμονος βηχας που δεν σταματαει μπορει να είναι σημαδι καρκίνου του πνεύμονα. Για αυτό άμα βήχετε για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, είτε με φλέγμα είτε όχι, μην νομίζετε οτι είναι απλά ένα κρύωμα αλλά επισκεφτείτε τον γιατρό σας που θα κοιτάξει τα πνευμόνια σας και ίσως χρειαστεί να κάνετε ακτίνες-χ ή κάποιες άλλες εξετάσεις.

2 : Χρόνιος Βήχας

Αλλαγές στο Βήχα

Ειδικά αν είστε καπνιστής , πρέπει να είστε πιο προσεκτικός αν υπαρχουν αλλαγες στον χρονιο βήχα σας. Αυτες οι αλλαγες μπορει να περιλαμβανουν: συχνό βήχα με βραχνό και βαθύτερο ήχο, βήχα με αίμα ή με υπερβολικό φλέγμα. Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα πηγαίνετε άμεσα να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Και αμα καποιος στο κοντινο σας περιβάλλον έχει αυτά τα συμπτώματα, συμβουλέψτε τον να επισκεφτεί τον γιατρό του επίσης.

3 : Δυσκολία στην αναπνοή

Αλλαγές στην αναπνοή

Το να λαχανιαζετε συχνά είναι ενα πιθανό σύμπτωμα καρκίνου του πνεύμονα και συμβαίνει λόγω μπλοκαρισματος και στένωσης των αεραγωγών των πνευμόνων από τον καρκίνο ή πιθανότατα και από υγρό που έχει μαζευτεί στο στήθος από τον όγκο. Για αυτο να προσέχετε αν λαχανιάζετε συχνά, για παράδειγμα όταν φέρνετε τα ψώνια, όταν ανεβαίνετε τις σκάλες ή όταν εκτελείτε ενέργειες που δεν σας καναν να νιώθετε λαχανιασμένος παλιά, επισκεφτείτε έναν γιατρό.

4 : Πόνος στο στήθος

Πόνος στη περιοχή του στήθους

Πόνος στη πλάτη, στο στήθος ή στον ώμο μπορεί να έχουν κάλλιστα προκληθεί απο καρκίνο του πνεύμονα που σπάνια συνδέεται με βήχα. Ενημερώστε τον γιατρό σας αμα πάσχετε απο πόνο στο στήθος είτε είναι συνεχής, είτε έρχεται και φεύγει, είτε είναι αμβλύς. Επίσης δώστε προσοχή άμα ο πόνος εμφανίζεται σε μία συγκεκριμένη περιοχή ή γενικότερα στη περιοχή του στήθους. Ο πόνος στο στήθος που οφείλεται σε καρκίνο του πνεύμονα οφείλεται σε μετάσταση στα τοιχώματα του στήθους, υπεζωκότα, ή τα πλευρά.

5 : Συριγμός

Συριγμός

Οταν αναπνέετε, αμα παρουσιάζετε ένας ήχος σαν σφύριγμα, μπορει να δημιουργείται λόγω μπλοκαρίσματος, λοίμωξης ή παρεμπόδισης των αεραγωγών. Μην πανικοβάλλεστε αμέσως γιατί το σφύριγμα μπορεί να είναι σύμπτωμα από διάφορες ιατρικές παθήσεις που είναι καλοηθείς και ιάσιμες. Αλλά μπορεί να είναι και καρκίνος του πνεύμονα , για αυτό και πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αμα το σφύριγμα δεν υποχωρεί μην σκεφτείτε ότι είναι άσθμα ή αλλεργία , αφήστε τον γιατρό σας να κάνει τη διάγνωση.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact