ΕΛΛΑΔΑ

Aυτά είναι τα 5 ισχυρά όπλα που έχουν η Ελλάδα και η Κύπρος απέναντι στην Τουρκία

Ένα πρόσφατο σύντομο ιστορικό των τουρκικών προκλήσεων φραστικών και των υλοποιήσεών τους στο Αιγαίο θα μας έδιδε τα εξής:

1) Στις 17 Ιανουαρίου τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής που βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, «ακούμπησε» την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή των Ιμίων. Η Αθήνα «παρέκαμψε» το γεγονός.

2) Στις 28 Ιανουαρίου έχουμε προσπάθεια παρεμπόδισης από μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, του Υπουργού Αμύνης κου Καμμένου να αποδώσει τιμές για την επέτειο των Ιμίων. Η Αθήνα «υπεβάθμισε» το γεγονός.

3) Στις 30 Ιανουαρίου ο αμερικανός πρέσβης κος Pyatt εξέφρασε τους φόβους του για πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας. Η Αθήνα εθεώρησε καλοπίστως, φυσιολογική την παρατήρηση/προειδοποίηση.

4) Αμέσως μετά, την 1η Φεβρουαρίου ο επικεφαλής των συμβούλων του κου Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ μας εδήλωσε αναιδώς και ευθαρσώς «ότι θα σπάσει τα πόδια όποιων αποπειραθούν να ανέβουν στα Ίμια». Η Αθήνα «διεκωμώδησε» το γεγονός.

5) Στις 6 Φεβρουαρίου, η Τουρκία εκδίδει παράνομη navtex” και αρχίζει παράνομη στρατιωτική άσκηση. Την τουρκική “navtex”, ακύρωσε αμέσως η Κυπριακή Δημοκρατία, με την έκδοση «αντι-navtex». Η Αθήνα «παρατηρούσε» το γεγονός.

6) Στις 9 Φεβρουαρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της «γείτονος και συμμάχου» Χουλουσί Ακάρ μας ενημέρωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις [της Τουρκίας] θα μπορούσαν να να καλύψουν ολόκληρο το Αιγαίο, όχι μόνο τα Καρντάκ (Ίμια)» και ότι «έχουμε την εξουσία να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο». Η Αθήνα «συνέχισε να παρατηρεί» τα τεκταινόμενα.

7) Την ίδια ημέρα, «Τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλουν του γεωτρύπανου «Saipem 12000», της ιταλικής εταιρείας ENI. Το πλωτό γεωτρύπανο έπλεε στα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Κύπρου, στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, με προορισμό το βυθοτεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση, στο στόχο ”Σουπιά”. Τα τουρκικά πολεμικά εκάλεσαν το ιταλικής σημαίας σκάφος να αποχωρήσει από την περιοχή, με τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε ξένα χωρικά ύδατα». Επίσης, ότι η τουρκική πλευρά εδήλωσε στο ιταλικό σκάφος ότι εάν συνεχίσουν θα εισέλθουν σε χώρο στρατιωτικής ασκήσεως με πραγματικά πυρά, επικαλούμενοι την προαναφερθείσα παράνομη “navtex”. Η Αθήνα ασχολείται με την ΝΟVARTIS!Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact