ΕΛΛΑΔΑ

Aυτά είναι τα 5 ισχυρά όπλα που έχουν η Ελλάδα και η Κύπρος απέναντι στην Τουρκία

8) Σήμερα, Τρίτη και 13 (…μέρα κι αυτή!)«τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος Γαύδος 090, με 27 άτομα πλήρωμα, που βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή των Ιμίων, προκαλώντας υλικές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του συμβάντος το σκάφος του Λιμενικού ήταν ακίνητο. Από το επεισόδιο δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Το σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή. Η Αθήνα συνεχίζει ακάθεκτη να ασχολείται με την ΝΟVARTIS!

9) Μετά από επαφές που είχε ο Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την τουρκική επιθετική ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ, ο τελευταίος έκαμε σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2018, μίαν ανάρτηση στο twitter, καλώντας την Τουρκία «να αποφεύγει απειλές ή ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, την κάλεσε να δεσμευθεί για σεβασμό στην εδαφική κυριαρχία, την ειρηνική διευθέτηση διαφορών και τις σχέσεις καλής γειτονίας». Εδώ, αντιλαμβανόμεθα ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεως αναλαμβάνουν να υποκαταστήσουν τα διεθνή θεσμικά όργανα και τις αποφάσεις των! Και βεβαίως την αδιαμφισβήτητον αλλυλεγγύην της ΕΕ. Η Αθήνα συνεχίζει ακάθεκτη να ασχολείται με την ΝΟVARTIS!

10) Χθες βράδυ, «η Λευκωσία προέβη σε διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη. Ο πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου συναντήθηκε με τον βοηθό γενικό γραμματέα, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, με τον οποίο συζήτησε την παρεμπόδιση του γεωτρητικού σκάφους. Ο πρέσβης Κορνηλίου σημείωσε πως οι τουρκικές ενέργειες «συνιστούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας και απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή». «Επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΡΙΚ, ο κύριος Φέλτμαν ανέφερε ότι θα ζητηθεί από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση». Η Αθήνα συνεχίζει να ασχολείται με την ΝΟVARTIS και συνεχίζει να παρατηρεί, «με προσοχή» όμως, (!) τα συμβαίνοντα εις την Κυπριακή ΑΟΖ και εις τα Ίμια!

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν…

Το Δίπολο Ελλάδος-Λευκωσίας έχει ορισμένα πολύ ισχυρά όπλα:
1) Την Ιταλίδα αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Υπάτη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας κα Φεντερίκα Μογκερίνι. Μην λησμονούμε ότι τα saipem 12000 είναι ιταλικών συμφερόντων και η Ιταλία δια της ΕΝΙ αποδεικνύεται πως έχει τεράστια συμφέροντα στο βυθοτεμάχιο 6, όπου και το κοίτασμα «Καλυψώ» το οποίο στα 3200 μέτρα συνολικό βάθος, από την επιφάνεια της θαλάσσης, υπολογίζεται ότι εγκλείει περί τα 8,5τρισεκατομμύρια ft3 φυσικού αερίου, ποσότητα που θα μπορούσε να καλύψει επί 45 έτη την ενεργειακή κατανάλωση της Ελλάδος. Οι κατέχοντες, υποψιάζονται ένα «μικρό κοίτασμα Ζόρ»!

2) Το γεγονός ότι εάν η Τουρκία καταστεί ο τελικός συνομιλητής των ενεργειακών κολοσσών της περιοχής τα συμφέροντα των εταιρειών αυτών τίθενται εκ νέου εις διαπραγμάτευση με έναν, κάθε άλλο παρά αξιόπιστο, συνομιλητή.

3) Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον η χώρα της εμπιστοσύνης του ΝΑΤΟ ούτε του Ισραήλ το οποίο έχει τεράστια συμφέροντα στην περιοχή της Λεκάνης της Λεβαντίνης. Η Τουρκία είναι πλέον στενή συνεργάτις της Τεχεράνης και της Μόσχας, πράγμα που θέτει μακροχρονίως εν κινδύνω την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ και την ενεργειακή ασφάλεια της Δύσεως. Μία Τουρκία ελέγχουσα τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου θα είναι σε θέση να εκβιάσει την Δύση και τα συμφέροντά της σε ευρύτατη κλίμακα. Ιδιαιτέρως δε στην πλέον κρίσιμη περιοχή του πλανήτη όπως η Μέση Ανατολή και οι τωρινές αλλά και οι σχεδιαζόμενες απολήξεις των ενεργειακών αγωγών στην Λεκάνη της Λεβαντίνης. Αυτο θα πρέπει να καταστεί σαφές στο ΝΑΤΟ, από τους ηγέτες των τριμερών αξόνων συνεργασίας στο Υποσύστημα της Ν/Α Μεσογείου.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact