ΥΓΕΙΑ

5 συμπτώματα που μαρτυρούν προβλήματα στα νεφρά

Οι ειδικοί λένε ότι σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος με τα νεφρά, είναι απαραίτητο να περάσεις αμέσως ιατρική εξέταση και να απαλλαγείς από αυτό το συντομότερο δυνατόν για να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές.

Ωστόσο, για να εντοπίσετε το πρόβλημα εγκαίρως, να αρχίσετε την έγκαιρη θεραπεία και να αποφύγετε ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα, πρέπει να ξέρετε ποια συμπτώματα σχετίζονται με τη νεφρική νόσο. Ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, ουρολιθίαση, πνευμονική υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια.

Εδώ είναι πέντε συμπτώματα που μαρτυρούν την παρουσία προβλημάτων νεφρών.

1. Αλλαγή χρώματος και ποσότητας ούρων και επιθυμία συχνών ούρων

Οι αλλαγές που σχετίζονται με το ουροποιητικό σύστημα είναι τα σημαντικότερα συμπτώματα της νεφροπάθειας. Σε περίπτωση τέτοιων προβλημάτων, παρατηρείται συνήθως αύξηση της ποσότητας ούρων στα αρχικά στάδια της νόσου, η οποία τελικά μειώνεται σημαντικά. Εν τω μεταξύ, παρά τη μείωση του αριθμού των ούρων, ο ασθενής είναι πιο πιθανό να γίνει νευρικός από το συνηθισμένο.

2. Γλυκά

Η συσσώρευση υγρών στο σώμα είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα των προβλημάτων των νεφρών. Τις περισσότερες φορές τα πόδια είναι διογκωμένα, αλλά στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο αστράγαλος, τα χέρια και ακόμη και το πρόσωπο μπορεί να είναι πρησμένα. Αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή, αλλά εξακολουθεί να είναι απαραίτητη να αναληφθεί δράση.

3. Μόνιμη κόπωση

Η μόνιμη κόπωση αποδεικνύεται πάντα πρόβλημα. Ένα τέτοιο σύμπτωμα μπορεί επίσης να συμβεί στη νόσο των νεφρών. Το θέμα είναι ότι η συσσώρευση υγρών και τοξινών ως αποτέλεσμα διαταραχών της νεφρικής λειτουργίας έχει ως αποτέλεσμα μόνιμη κόπωση και έλλειψη δύναμης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρώτα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα προκαλείται από την εργασία των νεφρών, διότι ένα τέτοιο σύμπτωμα μπορεί επίσης να συμβεί σε μια σειρά άλλων ασθενειών.

Αναιμία (Αναιμία)

Η αναιμία είναι ένα προφανές σύμπτωμα διαφόρων προβλημάτων με τα νεφρά, αλλά δεν μπορεί να εξαρτάται από τη νεφρική νόσο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αναισθησία πρέπει πρώτα να δοθεί στον ιατρό και να συμβουλευτεί για να μάθει την αιτία του προβλήματος.

5. ουλές δέρματος

Τα σημαντικότερα συμπτώματα της νεφρικής νόσου είναι η υγιεινή του δέρματος. Αυτό οφείλεται στην τοξικότητα που συσσωρεύεται στο σώμα ως αποτέλεσμα διαταραχών της νεφρικής λειτουργίας που είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για το στομάχι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σε περίπτωση που ιδρώνετε.

Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι συχνά η νεφρική ανεπάρκεια είναι πολύ δύσκολη να διαγνωστεί επειδή δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνουν μια προληπτική ιατρική εξέταση τακτικά, γεγονός που θα βοηθήσει στην ανίχνευση της νόσου σε πρώιμα στάδια, ακόμη και αν δεν υπάρχει προστατευτική επίδραση στην παρουσία της.

Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact