ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο λόγος που η Αμερική φοβάται την Κίνα

Απίστευτη Πολεμική Αεροπορία…

Διαθέτει έναν υπερσύγχρονο στρατό που είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της εξουσίας. Η Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (Zhongguo Renmin Jiefangjun Kongjun – PLAAF) έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως ο αναδυόμενος παίχτης στο χώρο των παγκόσμιων αεροπορικών δυνάμεων.

«Όλοι οι δείκτες υποδεικνύουν τη συνεχή βελτίωση της PLAAF κατά την επόμενη δεκαετία, μέχρι το σημείο όπου η Κίνα αναμένεται να έχει μια από τους διασημότερες αεροπορικές δυνάμεις στον κόσμο μέχρι το 2020», αναφέρει μια επίσημη έκθεση του 2010 της NASIC (National Air and Space Intelligence Center). Η PLAAF έχει θέσει τον εαυτό της στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο με την πρώτη δημόσια πτήση του J-20 τον Ιανουάριο του 2011.

Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους stealth ήταν ένα δραματικό παράδειγμα μια σταθερής διαδικασίας εκσυγχρονισμού με βάση τις αγορές από τη Ρωσία, άδειες συμφωνίες παραγωγής και εγχώριες αναπτύξεις από τους κορυφαίους κατασκευαστές αεροσκαφών της Κίνας – τις προνομιακές Shenyang Aircraft Corp και Chengdu Aircraft Industry. Τα μαχητικά δεν είναι οι μόνες νέες δυνατότητες. Η Κίνα έχει προσθέσει προηγμένα βλήματα, αναβαθμισμένα βομβαρδιστικά Η-6, εναέρια ραντάρ.

Η Πολεμική Αεροπορία της Κίνας συνδυάζει επίσης μια προηγμένη επίγεια αεράμυνα. Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, η πρόοδος στο δόγμα και την κατάρτιση έχει αυξηθεί με ταχύτητα. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η Κίνα έχει αποκτήσει το πρώτο της αεροπλανοφόρο. Σήμερα η νέα PLAAF αναδιοργανώνεται, εκσυγχρονίζεται, στο κυνήγι για τον εναέριο έλεγχο.

Η Κίνα έχει πιθανώς πάνω από 400 μαχητικά τέταρτης γενιάς – στην αμερικανική ορολογία. Ο αναλυτής Richard Fisher Jr. αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. «Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα μπορούν να φανούν σχετικά με τον ρυθμό, μέχρι το 2020 είναι πιθανό ότι το ποσοστό των σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών θα μπορούσε να υπερβαίνει το 50%, τον αριθμό «1.000», κατέληξε ο Fisher σε ένα υπολογισμό τέλη του 2011 που δημοσιεύθηκε από τo International Assessment and Strategy Center.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact