ΑΠΟΨΕΙΣ

Αλέξης Τσίπρας: Άγγελος ή διάβολος;

Υπόθεση εργασίας (ή ανεργίας): Πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνει στο Ζάππειο (VII) και υπόσχεται ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα κάνει τα εξής:

Γράφει ο Μάκης Ρηγάτος

1. Θα σκίσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο.

2. Θα ακυρώσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους.

3. Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.

4. Θα επαναφέρει την 13η και την 14η σύνταξη.

5. Θα διώξει την Τρόικα.

6. Θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο και θα βάλει ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του υπολοίπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

7. Θα δώσει δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.

8. Θα καταργήσει την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και θα επαναφέρει τη λιανική τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90 ευρώ ανά λίτρο αντί για 1,20 ευρώ που ισχύει σήμερα.

9. Θα καταργήσει άμεσα τον ΕΝΦΙΑ.

10. Θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

11. Θα κάνει «Νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

12. Θα πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και Τσάμπιονς Λιγκ ο Θρύλος.

Οι πολίτες ακούνε με ευχαρίστηση τις υποσχέσεις Σαμαρά και τον κάνουν πρωθυπουργό με ποσοστό 36,3%. Ο πρόεδρος της ΝΔ στους 6 μήνες της διακυβέρνησης του, δεν κάνει τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκε και ύστερα από 180 ημέρες διαπραγματεύσεων με τους τοκογλύφους δανειστές (με τις τράπεζες κλειστές και με capital controls πλέον) υπογράφει νέο πιο σκληρό μνημόνιο από τα προηγούμενα.

Μετά την ψήφισή του ο Σαμαράς, θέλοντας να απαλλαγεί από την εσωκομματική αντιπολίτευση και να πάρει νέα λαϊκή εντολή προκηρύσσει εκλογές. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε η ΝΔ σε μια τέτοια περίπτωση να ξεπεράσει το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ή των Οικολόγων Πράσινων;

Μάχη θα έδινε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για μια θέση στη Βουλή. Γιατί λοιπόν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν να μην έχουν μεγάλες απώλειες, να μη χάνουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και να είναι το πρώτο φαβορί στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου;

Η απάντηση είναι απλή. Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί ότι ο Τσίπρας πρόδωσε μεγάλο μέρος των οπαδών του είναι ένας μεγάλος μύθος και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς αν αναλύσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του 36,3% που ψήφισε Τσίπρα το Γενάρη.

@ Ένα 4-5% είναι οπαδοί του παλιού Σύριζα, που επιθυμούν σύγκρουση με την Ευρώπη και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Είναι το ποσοστό των πραγματικά δυσαρεστημένων και απογοητευμένων που θα βρουν νέα στέγη στη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη.

@ Ένα 15% είναι απογοητευμένοι από το παλιό πολιτικό σύστημα και θέλησαν με την ψήφο τους στον Τσίπρα να το τιμωρήσουν. Ήξεραν ότι Τσίπρας δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες, αλλά υπερίσχυσε η λογική: «Αφού έτσι και αλλιώς μνημόνιο θα έχουμε καλύτερα με τον Τσίπρα, που είναι νέος και άφθαρτος μπας και πληρώσουν και οι πλούσιοι».

Οι πολίτες αυτοί δεν νιώθουν προδομένοι από τον Τσίπρα, γιατί δεν πίστεψαν ποτέ όσα τους είπε. Δεν απογοητεύτηκαν απ’ αυτόν γιατί δεν περίμεναν κάτι περισσότερο. Πολλοί από αυτούς μάλιστα έφτασαν στο σημείο να παρακαλάνε να υπογραφεί μνημόνιο όταν οι διαπραγματεύσεις είχαν φτάσει σε οριακό σημείο και η έξοδος απ’ το ευρώ, έμοιαζε πιο κοντά από ποτέ. Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν θα του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία «γιατί δεν πρόλαβε να κριθεί και γιατί ανάμεσα σε Λαφαζάνη-Ζωή ήταν σαν το Νίκο Ξανθόπουλο ανάμεσα στο Σπύρο Καλογήρου και την Τασσώ Καββαδία. Και να ήθελε δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο»

@ Ένα 16% (τουλάχιστον) είναι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, για να μη δουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν νιώσει στην τσέπη τους ακόμα τις επιπτώσεις του τρίτου μνημονίου, και γι’ αυτό δεν είναι δυσαρεστημένοι από τον Τσίπρα.

Ακόμα και τις πρώτες μειώσεις που είδαν στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου, τις αντιμετώπισαν ως αναγκαίο κακό, αφενός επειδή ήταν μικρές αφετέρου γιατί «αν ήταν οι άλλοι οι αλήτες πάνω θα μας έκοβαν περισσότερα». Το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα με τις αναδρομικές μειώσεις θα το νιώσουν τον άλλο μήνα. Όμως οι εκλογές θα έχουν περάσει.

Πρόβλεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει άνετα τις εκλογές γιατί απ’ το Συνασπισμό οπαδών που έχει φτιάξει ο Τσίπρας (παλιοί οπαδοί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) οι μόνοι που θα φύγουν τώρα είναι οι οπαδοί του (πραγματικού) Σύριζα. Οι οποίοι όμως πάντα ήταν η μειοψηφία του 5%.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αρχίσει να νιώθει την πίεση του κόσμου όταν τα ραβασάκια της εφορίας θα αρχίσουν να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Το ξέρει και το περιμένει. Εκείνο που δεν ξέρει και δεν περιμένει είναι η πίεση να γίνει οργή όταν στην επόμενη αξιολόγηση της Τρόικας δεν θα έχει πιάσει τους στόχους του μνημονίου.

Τότε που θα αναγκαστεί (επειδή δεν θα μπορεί να βάλει άλλους φόρους) να βάλει χέρι σε μισθούς και συντάξεις. Στην εκλογική του πελατεία δηλαδή. Τότε όλοι αυτοί θα τον εγκαταλείψουν και θα αρχίσουν να ψάχνουν το «Νέο Τσίπρα». Που φυσικά δεν είναι ο Λαφαζάνης.

Πηγή: koolnews

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact