ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη προπαγάνδα απο τον Τούρκο Πρωθυπουργό

Υπερπαραγωγή αποδείχθηκε η ιδιωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Θράκη. Ο κ. Γιλντιρίμ το βράδυ της Δευτέρας έλαβε μέρος στο Ιφτάρ, το κύριο δείπνο που έχουν οι μουσουλμάνοι για το ραμαζάνι.

Τον κ. Γιλντιρίμ συνόδευε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις τις ΥΑΚΑ Ι.Κ.Ε. όπου και ανέμενε τον Τούρκο Πρωθυπουργό.Ο υφυπουργός Εξωτερικών δώρισε στον κ. Γιλντιρίμ μία γραβάτα κόκκινου χρώματος, το οποίο όπως είπε είναι το αγαπημένο χρώμα του Τούρκου πρωθυπουργού, καθώς κι ένα κομποσκοίνι από το Άγιο Όρος, σε ανταπόδοση του δώρου που ο ίδιος δέχτηκε νωρίτερα από τον κ. Γιλντιρίμ, που ήταν ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι προσευχής, ενώ έκανε εκ νέου αναφορά στο καλό κλίμα που υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Αμέσως μετά ο Τούρκος Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το τοπικό τζαμί προκειμένου να προσευχηθεί, ενώ ο κ. Αμανατίδης αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου περίμενε τον Τούρκο αξιωματούχο για να τον αποχαιρετήσει.

Γιλντιρίμ: Ο Ερντογάν μου είπε ότι είστε και πολίτες της Ελλάδος

«Πέρα από τα χαιρετίσματά του, ο κ. Ερντογάν μου είπε να σας πω ότι εκτός ότι είστε ομογενείς και ομόθρησκοι, είστε και πολίτες της Ελλάδος. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να προσπαθείτε και να εργάζεστε για να αναπτυχθεί η χώρα αυτή και τα προβλήματά της θα τα βλέπετε και ως δικά σας προβλήματα. Και από την άλλη, να διατηρείτε τις αξίες σας και τα πιστεύω σας. Και θα προσπαθείτε να γαλουχείτε τα παιδιά σας με αυτές τις αξίες. Αυτό ισχύει και για τους Ρωμιούς πολίτες μας που ζουν στην Τουρκία. Εσείς κατά μία άποψη αποτελείτε γέφυρα για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Για τον λόγο αυτό, εμείς το (μειονοτικό) δεν το θεωρούμε πρόβλημα. Να ξέρετε ότι η Τουρκία είναι πάντα στο πλευρό σας. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με την Ελλάδα με διάλογο. Έχουμε προβλήματα και θα τα επιλύσουμε. Έχουμε προβλήματα στο Αιγαίο, θα τα λύσουμε. Εσείς έχετε προβλήματα που αφορούν την παιδεία, με τους μουφτήδες. Αντιστοίχως υπάρχουν προσμονές της Ελλάδος για το θέμα της Θεολογικής Σχολής (της Χάλκης). Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε, δεν θα τα αποφύγουμε, οι άνθρωποι συνεννοούνται μιλώντας».

Πρόκληση Γιλντιρίμ στην Αθήνα

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε μια απίστευτη πρόκληση την οποία ανέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν απάντησε αν και είχε το χρόνο και την ευκαιρία να το κάνει. Αυτό έγινε στην κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πρωθυπουργοί.

«Λάβαμε υπόψη μας το θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων που γίνονται εκατέρωθεν. Το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να πάρει απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα μολονότι με τη τη λογική του συμψηφισμού, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προσπάθησε να κατοχυρώσει με δημόσια δήλωση που έκανε ευρισκόμενος στην ελληνική πρωτεύουσα ότι παραβιάσεις στο Αιγαίο κάνουν και τα ελληνικά μαχητικά, ανατρέποντας μία πάγια γραμμή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ουσιαστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός αξιοποίησε αριστοτεχνικά τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού που είχε προηγηθεί όταν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στην ίδια συνέντευξη τύπου ότι «η θετική ατζέντα πρέπει να βασιστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας και σεβασμού χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που την υπονομεύουν».

Το ζήτημα των «8» ετέθη από την πλευρά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ωστόσο δεν αποτέλεσε βασικό θέμα στις συζητήσεις. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έδειξε να κατανοεί το σεβασμό των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση, διεξήχθησαν διευρυμένες συζητήσεις με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, του επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλη Καλπαδάκη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Παρασκευόπουλου και ομολόγων τους από την τουρκική κυβέρνηση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact