ΕΛΛΑΔΑ

Άρτεμης Σώρρας: Σωτήρας η απατεώνας;

Τα τελευταία επτά χρόνια, που η Ελλάδα ταλαιπωρείται από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, εμφανίστηκαν διάφοροι «σωτήρες» που προσφέρουν μαγικές λύσεις, οι οποίες θα μας βγάλουν υποτίθεται οριστικά από την λιτότητα και θα σβήσουν το δημόσιο χρέος.

Ωστόσο, καμία δεν φτάνει την περίπτωση Αρτέμη Σώρρα, με τα υποτιθέμενα 600 δισ. δολάρια, τα οποία προτίθεται να δωρίσει σε Ελλάδα και Κύπρο για να γλιτώσουν από το χρέος τους.

Ο άγνωστος απατεώνας Σώρρας
Πριν από πέντε χρόνια ακούστηκε για πρώτη φορά η περιβόητη οργάνωση END (End National Debt – εθνικό Χρέος Τέλος) που θα διέγραφε το Εθνικό χρέος. Πρωταγωνιστής ο εκ Πατρών ορμώμενος Αρτέμης Σώρρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Για τον κ. Σώρρα λένε ότι ήταν γκαλερίστας ή υπάλληλος σε γκαλερί. Ο κ. Σώρρας όταν τον ρωτούν τι επαγγέλεται λέει πως φτιάχνει ό,τι στερεό υπάρχει για να χρησιμοποιηθεί για καύσιμο. Δηλαδή μπορεί να έχει την αποκλειστική πατέντα για να κάνει ένα αεροπλάνο να πετάει επί 3 μήνες χωρίς να ανεφοδιάζεται!

H απάτη ξεκίνησε στην Αμερική
Ο κ. Σώρρας βρέθηκε στις ΗΠΑ όπου συνάντησε τον γιατρό Μανώλη Λαμπράκη (που το 1995 είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ) –εμπλέκοντας και τον γνωστό ομογενή καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, στο κύρος του οποίου αρχικά στηρίχτηκαν για να γίνουν γνωστοί– και ίδρυσαν την END (End National Debt – εθνικό Χρέος Τέλος) που θα διέγραφε το Εθνικό χρέος! Η Ελλάδα είχε μόλις μπει σε δίνη χρεοκοπίας και ξεκινούσε την υπογραφή Μνημονίων.

Σώρρας και Λαμπράκης:

Ο Σώρρας ισχυριζόταν αρχικά ότι έχει στην κατοχή του μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που δημιουργήθηκε, πραγματικά, από την Εθνική Τράπεζα το 1904 με τομέα δραστηριότητας τη Θεσσαλονίκη, τη Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η Τράπεζα της Ανατολής εξαγοράζεται και συγχωνεύεται από την Εθνική Τράπεζα.

Οι Σώρρας – Λαμπράκης ισχυρίζονται ότι οι μετοχές είναι σε χρυσό (!) και τις δίνουν στον καθηγητή Καρυώτη για να τις εκτιμήσει. Αυτός αποφαίνεται ότι κάθε μετοχή αξίζει σήμερα 675 δισ. δολάρια. Οι Σώρρας – Λαμπράκης διατείνονται ότι έχουν στην κατοχή τους 40 τέτοιες μετοχές. Ο Καρυώτης, τον Σεπτέμβριο του 2012 αντιλήφθηκε τον ρόλο που παίζουν οι Σώρρας-Λαμπράκης και αποχώρησε κατηγορώντας τους ότι είναι απατεώνες που έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και τους Δωδεκαθεϊστές. Σε δήλωσή του στο Έθνος, ο καθηγητής ανέφερε την ίδια περίοδο πως ο Σώρρας είπε ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων!
Ο Σώρρας ήδη από τότε έβαζε σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο, ώστε όταν κάποια στιγμή αποκαλυπτόταν η απάτη με τις μετοχές Ανατολής, να έχει εναλλακτική για τους ευκολόπιστους. Η υπόθεση με την Τράπεζα Ανατολής έληξε όταν η Εθνική ανακοίνωσε ότι το 1932, που απορρόφησε την Τράπεζα Ανατολής, έδωσε σε κάθε μέτοχό της 200 δραχμές και η ιστορία τελείωσε εκεί. Άρα οι σαράντα μετοχές της Ανατολής που ανακάλυψε κάπου ο Σώρρας δεν αξίζουν τίποτα.
Σχέδιο Β’ Σώρρα: Πούλησε τεχνολογία του Απόλλωνα στον Ομπάμα!
Τότε ο Σώρρας έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο Β’ και η μια εξωφρενική και παιδαριώδης εκδοχή διαδέχεται την άλλη. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία θα δώριζαν στο ελληνικό Δημόσιο για αποπληρωμή του χρέους. Βγήκαν στα ελληνικά κανάλια που τους πρόσφεραν απλόχερα χώρο (πιστεύοντας, ίσως, ότι πρόκειται για ένα φαιδρό θέαμα που «πουλάει») ο κ. Λαμπράκης και ο δικηγόρος του, για να παρουσιάσουν το σωτήριο σχέδιο. Η φρενίτιδα μόλις άρχιζε. Στη συνέχεια διοργάνωσαν εκατοντάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα και δημιούργησαν πλήθος τοπικές οργανώσεις της END.
Σε βίντεο στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ο Λαμπράκης «αποκαλύπτει» πού βρήκε τα λεφτά ο πρώην συνεργός του. Λέει μεταξύ άλλων:
«Μεταβίβασε (σ.σ. εννοεί ο Σώρρας) στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός(!) και του Απόλλωνος. Στις δώδεκα και ένα λεπτό, στις 16 Ιουνίου, προσγειώθηκε στην Αμερική, στην Καλιφόρνια, υπάρχει το βίντεο αν θέλετε να το δείτε στο ιντερνέτ, προσγειώθηκε το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε. Κατέβηκε λοιπόν το τελευταίο διαστημόπλοιο, που βρισκόταν στο διάστημα για 17 μήνες […»!
Για τα πνευματικά δικαιώματα που παραχώρησε ο Σώρρας στη ΝΑSΑ, συνεχίζει ο Λαμπράκης, πήρε ομόλογα. Οι Αμερικανοί, διαβεβαίωνε ο Λαμπράκης, θα κατέβαλλαν το αντίτιμο στις 9 Αυγούστου του 2014. Η πρώτη ημερομηνία ήταν το 2009, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα ανανέωσε τα ομόλογα για πέντε χρόνια ακόμα, επειδή δεν μπορούσε το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει όλο το ποσό το 2009.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact