ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην Κρήτη [εικόνες]

Θλίψη έχει προκαλέσει η νέα τραγωδία που σημειώθηκε στην Κρήτη νωρίς το πρωί της Πέμπτης όπου έχασαν τη ζωή τους δύο νέα παιδιά.

Πρόκειται για την 20χρονη Στέλλα από τα Μελίσσια Αττικής και τον 19χρονο Γιάννη από τους Αγίους Αναργύρους, οι οποίοι ήταν φίλοι. H 20χρονη ήταν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ο 19χρονος βρισκόταν στην πόλη για διακοπές.

Οι δύο νέοι είχαν βγάλει για βόλτα τον σκύλο τους και βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο, το οποίο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω τους. Στη συνέχεια το «τρελό» αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε σταθμευμένη μηχανή.

Ο οδηγός, ηλικίας 20 ετών συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και υπεβλήθη σε αλκοτέστ από την τροχαία και στην συνέχεια σε τοξικολογικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Χανίων, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται. Εχει καταγωγή από την Γεωργία και εργάζεται σε ξενοδοχείο στον Σταυρό ενώ την ώρα εκείνη ήταν καθ’ οδόν για τη δουλειά του ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα, τέλος, με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο zarpanews.gr, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε, τα σώματα των δύο άτυχων νέων πετάχτηκαν 20 μέτρα μακριά από το σημείο που έγινε το τροχαίο. Η κοπέλα ήταν σε άσχημη κατάσταση ενώ ο νεαρός φαινόταν να έχει τις αισθήσεις του, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης, που φοιτούσε η νεαρή κοπέλα, σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των δύο νέων, ενώ παράλληλα επανέφερε την πρόταση για την άμεση υλοποίηση μελέτης που προβλέπει την κατασκευή κυκλικού κόμβου στον δρόμο που περνά μπροστά από το Πολυτεχνείο, με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Πολυτεχνείο Κρήτης πενθεί δύο νέους ανθρώπους. Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος στις οικογένειες των δύο νέων για την πρόωρη απώλειά τους.

Από τις πρώτες ενδείξεις, το σημερινό τραγικό δυστύχημα οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα διερχόμενου οχήματος. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, έχοντας επιδείξει τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και προνοητικότητα, έχει εγκαίρως καταρτίσει και υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής κυκλικού κόμβου στο ύψος της πύλης της Πολυτεχνειούπολης Κουνουπιδιανών. Με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Για τη βελτιστοποίηση μάλιστα της αποτελεσματικότητας του έργου έχει προσφέρει στην Πολιτεία και την απαραίτητη έκταση γης.

Η υποβληθείσα μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης προβλέπει την παραχώρηση γης από το Ίδρυμα για διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή δημόσιου χώρου στάθμευσης, στον οποίο θα συγκεντρώνονται και όλες οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τους φοιτητές και τους περίοικους, όπως τα ΑΤΜ των τραπεζών, οι πωλητές εισιτηρίων και η στάση του λεωφορείου. Επιπλέον, στην εμπεριστατωμένη πρόταση του Ιδρύματος προβλέπεται και η διευκόλυνση εισόδου των οχημάτων στο παρακείμενο κτίριο του κολυμβητηρίου.

Η τοποθέτηση κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις, κατάλληλα σχεδιασμένων ώστε να παρέχουν κάθετη πρόσβαση στις διερχόμενες κυκλοφοριακές κατευθύνσεις, λειτουργεί ως μηχανισμός υποχρεωτικής ελάττωσης της ταχύτητας των οχημάτων και δίνει ισότιμη προτεραιότητα στη διακίνηση των οχημάτων μέσα στον κόμβο, θέτοντας βέβαια τους αναγκαίους κανόνες. Η εμπειρία από την τοποθέτηση ανάλογων κόμβων στο δρόμο Χανίων-Αεροδρομίου έχει διαπιστωθεί ότι έχει συμβάλει στη σημαντική μείωση τροχαίων ατυχημάτων».

Πηγή: zarpanews.gr & Πηγή Φωτό: zarpanews.gr, protothema.gr 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact