ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Ευρώπη, δεν ντρέπεσαι όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά;

Υπό τον τίτλο «Ευρώπη, δεν ντρέπεσαι όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά;», η γερμανική εφημερίδα Bild φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ένα εκτενές ρεπορτάζ από την Ελλάδα που αναφέρεται κυρίως στα προσφυγόπουλα.

Mε ιδιαίτερα άμεσο τρόπο η εφημερίδα προσπαθεί προφανώς να αφυπνίσει την κοινή γνώμη και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και την πολιτική για το ζήτημα. Αναφερόμενη, για παράδειγμα, σε προσφυγόπουλα «που κοιμούνται στο έδαφος, που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια για μαξιλάρι και που τρώνε ό,τι τους δώσουν μη κυβερνητικές οργανώσεις», η Bild σημειώνει ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να θεωρούνται τυχερά, «καθώς άλλα βρίσκονται θαμμένα στη Λέσβο».

«Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες με τους πρόσφυγες και κυρίως με τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ντροπή για την ΕΕ», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μια ένωση που δεν είναι πλέον ενωμένη, όχι μόνον γιατί δεν διασφαλίζει στους ανθρώπους μια ασφαλή είσοδο στην επικράτειά της, αλλά επειδή κλείνει τα σύνορά της ή δεν αντιδρά στο κλείσιμο συνόρων από άλλες χώρες».

Εντυπωσιακή η αλληλεγγύη των Ελλήνων
Η δημοσιογράφος σημειώνει ότι αυτές τις ημέρες περίπου 19.000 πρόσφυγες είναι «φυλακισμένοι» στην Ελλάδα, «ναι φυλακισμένοι, επειδή δεν θέλουν να μείνουν εκεί» καθώς η χώρα δεν μπορεί να τους προσφέρει τίποτα, όπως σημειώνει, τονίζοντας ωστόσο την ίδια ώρα ότι η αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Και αναφέρει ως παράδειγμα μια κυρία που γνώρισε προ ημερών και η οποία έκλαιγε επειδή είχε μόνον 10 ευρώ στη διάθεσή της για να αγοράσει γλυκά για τα προσφυγόπουλα.

Το ρεπορτάζ πλαισιώνεται από μια σειρά φωτογραφιών, κυρίως από προσφυγόπουλα, με την δημοσιογράφο να επισημαίνει ότι είναι πάρα πολύ σκληρό να καλύπτεις αυτές τις ημέρες δημοσιογραφικά τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα.

Πηγή: Deutsche Welle

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact