ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Calzone με πραλίνα φουντουκιού

Σοκολατένιο καλτσόνε. Φτιάξτε το για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

 

Για το προζύμι

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 250 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. λάδι
  • σιμιγδάλι για το άνοιγμα

Για τη γέμιση

  • μασκαρπόνε
  • πραλίνα φουντουκιού
  • σπασμένα φουντούκια προαιρετικά
  • μπισκότα
  • 2 ώριμες μπανάνες
Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε στον κάδο ενός μίξερ, το νερό, τη μαγιά, 1 κ.γ. ζάχαρη και 140 γρ. αλεύρι . Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1,5 λεπτό στα 800 watt μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε στο προζύμι το υπόλοιπο αλεύρι και 1 πρέζα αλάτι αμέσως πριν το χτύπημα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο το ζυμάρι μας και ρίχνουμε μέσα και τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο. Στην αρχή ανακατεύουμε σιγά σιγά και στη συνέχεια δυνατά για 5-6 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ζυμάρι από τον κάδο του μίξερ και αν κολλάει βάζουμε αλεύρι στα χέρια για να το ξεφορμάρουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας.
  • Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για όση ώρα πάρει, περίπου 1 ώρα.
  • Ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε το ζυμάρι από πάνω. Το κάνουμε ρολό και το χωρίζουμε σε 6 μέρη με ένα μαχαίρι.
  • Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με έναν πλάστη και αν κολλάει βάζουμε κι άλλο σιμιγδάλι.
  • Κόβουμε τις μπανάνες κάθετα σε μικρά κομμάτια.
  • Παίρνουμε 1 κ.σ. πραλίνα και την απλώνουμε στο ζυμάρι σε διάφορα σημεία.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ρίχνουμε και 1 κ.σ. μασκαρπόνε. Δε βάζουμε περισσότερη ποσότητα από όσο βάλαμε πραλίνα γιατί θα καλύψει τη γεύση.
  • Από πάνω βάζουμε λίγο μπισκότο, τα φουντούκια και 2-4 φέτες μπανάνα.
  • Με ένα πινέλο που το βουτάμε σε νερό απλώνουμε γύρω γύρω στο ζυμάρι και το διπλώνουμε στη μέση.
  • Ενώνουμε τις άκρες. Τυλίγουμε, γυρνάμε και πιέζουμε κάνοντας ένα στεφανάκι γύρω από κάθε καλτσόνε. Επαναλαμβάνουμε για όλα. Σε κάθε ταψί βάζουμε 3 καλτσόνε. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά με τη σχάρα σε ψηλή θέση μέσα στο φούρνο.
Tip
Το αλάτι το ρίχνουμε στο τέλος και όχι από την αρχή για να μην κάψει τη μαγιά!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact