ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείτε τι έρχεται στη ρύθμιση χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο

Αλλαγές έρχονται στις ρυθμίσεις χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, καθώς οι δόσεις θα καθορίζονται και από το ύψος των καταθέσεων ακόμη και για οφειλέτες από 3.000 ευρώ ως 20.000 ευρώ.

Όπως γράφει εφημερίδα, αυτό βρίσκεται στο τραπέζι των τελικών συζητήσεων της τρόικας με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών εν όψει της Υπουργικής Απόφασης που αναμένεται να υπογραφεί το αργότερο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Οι δανειστές θέτουν ως όρο να υπάρχει περιουσιακό κριτήριο στις ρυθμίσεις χρεών ακόμη και για «μικροποσά» της τάξης των 3.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι δεδομένο ότι όσοι χρωστούν ως 20.000 ευρώ είτε στα ασφαλιστικά ταμεία είτε στο Δημόσιο δεν θα επιλέγουν μόνοι τους τις δόσεις, αλλά το ποσό που θα πληρώνουν κάθε μήνα θα βγαίνει με βάση το ύψος του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Οι 120 δόσεις εξόφλησης της οφειλής, εφόσον αυτή είναι από 3.000,01 έως τις 20.000 ευρώ, δεν είναι δεδομένες σε καμία περίπτωση, αλλά, αντίθετα, η διάρκεια αποπληρωμής θα είναι σε συνάρτηση αφενός με τις δόσεις που βγαίνουν από το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη και αφετέρου θα παίζει ρόλο το ποσό των καταθέσεων.

Η αντιπρόταση του υπουργείου Εργασίας, όσον αφορά τις ρυθμίσεις χρεών μόνον προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι να ισχύσουν μεν περιουσιακά κριτήρια ακόμη και για τα μικρά χρέη των 3.000 ευρώ, αλλά να έχουν σαφή στόχο στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Οποιος δηλαδή χρωστά 5.000 ευρώ αλλά έχει καταθέσεις 50.000 ευρώ, θα μπαίνει σε ρύθμιση, αλλά θα βάζει και ενέχυρο τις καταθέσεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact