ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν έχει υπογραφεί κανένα νέο μνημόνιο»

«Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, ιδιαίτερα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της δευτερολογίας του στη Βουλή και συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Σαμαρά.

«Όσο ήταν πρωθυπουργός δεν σύχναζε πολύ συχνά στο κοινοβούλιο, προτιμούσε να κάνει δηλώσεις στο εντευκτήριο της βουλής αντί να απαντά στους βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Σας άκουσα να υπερασπίζεστε τον συνεργάτης σας, τον κ. Παπασταύρου. Σας τιμά να τον υπερασπίζεστε, αλλά δεν σας τιμά κ. Σαμαρά το γεγονός ότι παρείχατε ασυλία στον κ. Παπασταύρου», είπε ο κ. Τσίπρας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φράση του κ. Σαμαρά «μακάρι να υπήρχαν και άλλοι 10 Παπασταύρου».

«Δεν είχε άλλους 10, άλλους 2062 Παπασταύρους είχε η λίστα Λαγκάρντ και θα ελεγχθούν όλοι», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Εάν συμφωνείτε με την ρύθμιση της αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, γιατί 5 χρόνια δεν ζητήσατε να πληρωθούν ούτε τα τέλη που ήταν υποχρεωμένα τα κανάλια να πληρώνουν; Η δική σας δύναμη ήταν η στήριξη των ΜΜΕ», τόνισε ο κ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε πως τη δική του κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η στήριξη των ΜΜΕ, «αλλά η στήριξη του ελληνικού λαού».

«Δεν θέσατε ποτέ θέμα ανθρωπιστικής κρίσης, μιλούσατε πάντα για success story», τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον πρώην πρωθυπουργό.

«Ο πραγματικός λογαριασμός που ανέβηκε είναι το χρέος ως προς το ΑΕΠ, που από το 124% πήγε στο 180%».

«Μας είπατε ότι αφήσατε πλεόνασμα που μοιράσατε ως κοινωνικό μέρισμα. Τα νούμερα όμως είναι αμείλικτα. Αφήσατε ένα ταμειακό έλλειμμα, 2,5 δισ., ενώ μιλούσατε για ανάπτυξη 2,4% που δεν ήταν παρά 0,4% -και σε συνθήκες αποπληθωρισμού. Αφήσατε πίσω δεσμεύσεις για περεταίρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων», είπε ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε «ποιος πραγματικά ζητάει ομαδικές απολύσεις όταν η αγορά εργασίας έχει διαλυθεί;»

«Μας λέτε ή ρήξη ή κωλοτούμπα. Για μας δεν υπάρχει αυτό σαν λύση. Για μας υπάρχει σχέδιο ειλικρινούς διαπραγμάτευσης. Εσείς περιμένετε να αποτύχουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αποδεχθούμε τα μέτρα για τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση έχει δεσμευτεί».

«Σας ζητάμε να υιοθετήσετε τις κόκκινες γραμμές μας για να γίνουν οι εθνικές κόκκινες γραμμές».

«Δεν περίμενα να δώσετε εύσημα στην προσπάθεια μας, περίμενα όμως να αναγνωρίσετε τα αυτονόητα. Εμείς δημιουργήσαμε το ταμειακό έλλειμμα; Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ότι θα βγάζατε τη χώρα από το μνημόνιο με χρηματοδοτικό κενό στο 2015, 25,5 δισ. ευρώ».

«Υπάρχει σχέδιο πραγματικής διαπραγμάτευσης κι εσείς κάθεστε χαιρέκακα και περιμένετε να αποτύχουμε», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει πληρώσει 6,8 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ομολόγων, ενώ δεν έχει εισπράξει τίποτα».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε προς την αντιπολίτευση πως «δεν συζητάμε νέο μνημόνιο σας καλούμε να την υιοθετήσετε ως εθνική κόκκινη γραμμή».

Αναφορικά με το αίτημα της αντιπολίτευσης να έρθει στη βουλή η παράταση που υπέγραψε η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η χώρα δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση».

«Αφού δεν το ζήτησαν οι δανειστές γιατί το ζητά η αντιπολίτευση; Γιατί μας ζητάτε να φέρουμε προς κύρωση την παράταση;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για «ύποπτη» κίνηση.

«Δεν έχει υπογραφεί καμία νέα δανειακή σύμβαση, κανένα νέο μνημόνιο. Η υπογραφή της παράτασης συνοδεύτηκε από κείμενο του υπ. Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η χώρα δεν ανέλαβε καμία διεθνή δέσμευση και καμία υποχρέωση έναντι των δανειστών της», τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως:

«Η δανειακή σύμβαση θα έρθει για κύρωση στη Βουλή, μόνο όταν καταλήξουμε σε μια επωφελή συμφωνία».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact