ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν υποχωρούμε όσους εκβιασμούς και απειλές και αν δεχθούμε»

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή της αποχώρησή της από τη Βουλή αλλά και την δέσμευση πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα υποχωρήσει μπροστά σε εκβιασμούς και απειλές»… επιφύλαξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της τελευταίας για απόψε ομιλίας του στο Κοινοβούλιο.

«Θέλω να εκφράσω την λύπη μου γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση ελλείψει επιχειρημάτων επιδόθηκε σε μια γυμναστική επι της διαδικασίας. Ο κ. Μεϊμαράκης παρέσυρε τον κ. Σαμαράς διότι αυτός γνωρίζει τον κανονισμό. Ο Κανονισμός είναι σαφής και δίνει το δικαίωμα σε υπουργό της κυβέρνησης να λάβει το λόγο επι του προσωπικού. Η ΝΔ μετατράπηκε σε μια φοιτητική παράταξη για λόγους εντυπώσεων. Ο Ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για να έχουμε την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη. Δεν πηγαίνουμε όμως σε αυτή τη διαπραγμάτευση κόκκινες γραμμές και όρια. Η λαϊκή εντολή είναι ακόμα νωπή. Όχι άλλη υφεσιακή πολιτική όχι άλλα μέτρα λιτότητας.

Η τελευταία μας λέξη είναι πως δεν πρόκειται να λάβουμε νέα υφεσιακά μέτρα. Μας αφήνει αδιάφορους η απαίτηση για απελευθέρωση των απολύσεων. Εμείς σύντομα θα επαναφέρουμε τις ΣΣΕ για να διορθωθούν οι αδικίες. Δεν θα δεχθούμε αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα.

Δεν υποχωρούμε όσους εκβιασμούς και απειλές και αν δεχθούμε. Αυτές δεν είναι οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι κόκκινες γραμμές του Ελληνικού λαού. Το καινούργιο έχει γεννηθεί. Δυσκολεύεται όμως να στεριώσει γιατί το παλιό προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί.  Μη καρτεράτε να αποτύχουμε διότι δεν θα αποτύχουμε. Αλλά και να αποτύχουμε δεν θα έρθετε εσείς στη θέση μας. Δυστυχώς θα έρθουν άλλες δυνάμεις»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact