ΥΓΕΙΑ

Δες τι παθαίνει η γυναίκα με το σπέρμα του άνδρα

Χιλιάδες γυναίκες υποφέρουν από επώδυνα συμπτώματα μετά το σεξ επειδή έχουν αλλεργία στο σπέρμα, υποστηρίζει ένας βρετανός επιστήμονας.

Χιλιάδες γυναίκες υποφέρουν από επώδυνα συμπτώματα μετά το σεξ επειδή έχουν αλλεργία στο σπέρμα, υποστηρίζει ένας βρετανός επιστήμονας.

Ο δρ Μάικλ Κάρολ, λέκτορας Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι αδημοσίευτη έρευνά του αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα αφορά έως και το 12% των γυναικών!

Η αλλεργική αντίδραση που εκδηλώνουν μπορεί να είναι από ήπια έως τόσο σοβαρή (αλλεργικό σοκ) ώστε να απειλήσει τη ζωή.

Στα πιθανά γυναικολογικά συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται ερεθισμός, κνησμός, πόνος στον κόλπο, φλεγμονή και εκκρίματα, τα οποία συνήθως εκδηλώνονται αμέσως μετά ή μέσα σε μία ώρα από το σεξ.

Ο δρ Κάρολ λέει ότι η κατάσταση συνήθως παραμένει αδιάγνωστη, εν μέρει διότι οι γυναίκες που υποφέρουν ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτήν στον γιατρό τους.

Επειδή, δε, τα συμπτώματά τους μοιάζουν με εκείνα άλλων διαταραχών, όπως η δερματίτιδα και ορισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι λανθασμένες διαγνώσεις είναι συνηθισμένες μεταξύ όσων γυναικών συμβουλεύονται τους γιατρούς τους.

Η αλλεργία στο σπέρμα πλήττει περισσότερο νεαρές γυναίκες ηλικίας 20 έως 30 ετών, ενώ εκδηλώνεται με όλους τους ερωτικούς συντρόφους, κατά τον δρα Κάρολ, ο οποίος έχει διαπιστώσει ότι η χρήση προφυλακτικού κατά την ερωτική επαφή προστατεύει σε μεγάλο αριθμό τις ασθενείς.

Σχέση με ενδομητρίωση

Αν και η αλλεργία στο σπέρμα μοιάζει ως κάτι που μπορεί μόνο να «σκοτώσει» το σεξ, αυστραλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να σχετίζεται με μία άλλη συχνή και συχνά εξαντλητική διαταραχή, της ενδομητρίωση, η οποία προκαλεί επώδυνη ή/και βαριά έμμηνο ρύση.

Υπολογίζεται ότι μία στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχουν από ενδομητρίωση, η οποία προκαλείται όταν τα κύτταρα που επιστρώνουν τη μήτρα (κύτταρα του ενδομητρίου) «μεταναστεύουν» στις ωοθήκες, στο τοίχωμα της πυέλου πίσω από τη μήτρα και στην κορυφή του κόλπου.

Η ενδομητρίωση από την πλευρά της σχετίζεται με τη στειρότητα. Υπολογίζεται ότι έως και οι μισές υπογόνιμες γυναίκες πάσχουν από ενδομητρίωση, σύμφωνα με τον οργανισμό EndometriosisUK.

Η αιτία της παραμένει άγνωστη και δεν υπάρχει τρόπος θεραπείας. Τι σχέση μπορεί, λοιπόν, να έχει με την αλλεργία στο σπέρμα;

Σε μία νέα μελέτη, ο δρ Τζόναθαν ΜακΓκουέιν, ο οποίος διερευνά τους μοριακούς μηχανισμούς της ενδομητρίωσης στο Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, ανακάλυψε ότι οι πιθανότητες εκδήλωσής της ήταν εξαιρετικά μειωμένες σε θηλυκά ποντίκια γενετικά τροποποιημένα με τρόπο ώστε οι μήτρες τους να υποπαρήγαγαν μία πρωτεΐνη που λέγεται TGF-1.

Τα υψηλά επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης, η οποία στους ανθρώπους αφθονεί στο σπέρμα, διεγείρουν την «μετανάστευση» των κυττάρων του ενδομητρίου προς τα άλλα όργανα της πυέλου και έτσι ευνοούν την ενδομητρίωση.

Ίσως, λοιπόν, στις γυναίκες με αλλεργία στο σπέρμα, το πρόβλημα να κρύβεται στην TGF-1, η οποία όταν απελευθερωθεί με το σπέρμα στη μήτρα της προκαλεί αλλαγές για να την προετοιμάσει για μία δυνητική εγκυμοσύνη.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact