ΓΥΝΑΙΚΑ

Η δίαιτα του μελιού

Πώς θα σου φαινόταν αν κάποιος σου έλεγε ότι μπορείς να πέσεις ένα νούμερο στο φόρεμά σου μέχρι τις γιορτές, απλά τρώγοντας μία κουταλιά της σούπας μέλι πριν κοιμηθείς; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά το επιστημονικά αποδεδειγμένο μυστικό είναι το κλειδί στο αδυνάτισμα.

Η δίαιτα του μελιού αξιοποιεί τις αποδεδειγμένες δυνάμεις του μελιού για να προκαλέσει μεταβολικές αλλαγές που εξασφαλίζουν ότι δεν θα υποκύψεις σε λιγούρες και θα κάψεις λίπος ενώ κοιμάσαι. Η δίαιτα δεν προϋποθέτει καταμέτρηση θερμίδων, ακριβά τρόφιμα και πείνα, και μπορείς να χάσεις εύκολα 1 κιλό σε μία εβδομάδα.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας έρευνας του διατροφολόγου Mike McInnes, ο οποίος ανακάλυψε ότι ο μοναδικός συνδυασμός των σακχάρων του μελιού το κάνει την ιδανική τροφή για την απώλεια βάρους. Αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με το μέλι καθημερινά και απολαμβάνοντας μια κουταλιά μέλι σε ένα ζεστό ρόφημα πριν κοιμηθείς, οι μηχανισμοί του εγκεφάλου που πυροδοτούν τους πόθους για ζάχαρη μπορεί να “κατεβάσουν την παροχή”.

Οι χρυσοί κανόνες της δίαιτας του μελιού

Πες όχι στους υδατάνθρακες μία μέρα την εβδομάδα

Ξεκίνα την εβδομάδα σου με μία ημέρα ελεύθερη από υδατάνθρακες σε όλες τις μορφές του -ψωμί, ζυμαρικά, αλεύρι, πατάτες, ρύζι και δημητριακά-, και θα μειώσεις τα επίπεδα της ινσουλίνης δραματικά. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο πιθανό να αποθηκευτεί το λίπος, ενώ πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι ινσουλίνη δεν αποτελεί αιτία μόνο για την εμφάνιση διαβήτη, αλλά επίσης καρδιακών παθήσεων και πολλών μορφών καρκίνου.

Πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Βεβαιώσου ότι κάθε γεύμα σου περιλαμβάνει πρωτεΐνη, η οποία θα σε κρατήσει χορτάτη και θα διατηρήσει χαμηλά τα επίπεδα της ινσουλίνης, ενώ θα μειώσει τις λιγούρες. Προτίμησε την άπαχη πρωτεΐνη και μην ξεχνάς ότι βρίσκεται κι εκτός κρέατος, όπως στα όσπρια.

Κατανάλωσε πολλές σαλάτες και λαχανικά

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, γι’ αυτό θέσε ως στόχο τις έξι με εννέα μερίδες ημερησίως.

Δύο φρούτα την ημέρα

Τα φρούτα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, αλλά μπορεί επίσης να έχουν υψηλά ποσοστά σακχάρων, οπότε επέλεξε φρούτα χαμηλά σε υδατάνθρακες, όπως τα μούρα. Τα φρούτα είναι καλύτερο να τρώγονται ολόκληρα, καθώς η ίνα σε ολόκληρο το φρούτο σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα που ενεργεί ως εμπόδιο στο έντερο, επιβραδύνοντας την απορρόφηση των φυσικών σακχάρων.

Επέλεξε γαλακτοκομικά με κανονικά λιπαρά

Μελέτες έχουν δείξει ότι το πλήρες γιαούρτι είναι πολύ πιο χορταστικό από ότι με μειωμένα λιπαρά και το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να επιλέξεις ζωντανό γιαούρτι και να το κάνεις πιο νόστιμο με λίγο μέλι.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact