ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δημιούργησαν υβρίδιο ανθρώπου με γορίλα

Μια συγκλονιστική έκθεση που προέρχεται από το Ινδικό Πανεπιστήμιο του Μπανγκαλόρ στη Καρνατάκα ανακοίνωσε ότι έχει κλωνοποιήσει με επιτυχία ένα υβρίδιο μισού ανθρώπου, μισού γορίλα.

Ο ανθρώπινος γενετικός πειραματισμός με γορίλες έχει αρχίσει κρυφά από το 1980, σε πολλές χώρες και ήταν αναπόφευκτο ότι η επιτυχία αυτών των πειραμάτων θα λάβει τελικά χώρα.

Τον αποκαλούν «Hurilla.» και σε μόλις επτά εβδομάδες ηλικίας, ο «Hurilla» ζυγίζει περίπου 18,2 κιλά, είναι 24 ίντσες ενώ περιμένουν από αυτόν να φτάσει περίπου 250 με 300 κιλά με ύψος να μην υπερβαίνει τα 6 πόδια.

Στη δεκαετία του 1990 είχε αποκαλυφθεί ότι ένα πείραμα σε ένα πρωτεύον που περιλαμβάνει το ανθρώπινο σπέρμα και γορίλα οδήγησε σε μια ζωντανή γέννηση. Ωστόσο, το νεογέννητο θανατώθηκε εντός μερικών ημερών. Οι πίθηκοι και οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί αλλά μοιράζονται το 99% της ίδιας γενετικής δομής. Θεωρήθηκε ότι η διαφορά μεταξύ ζώων και ανθρώπων ήταν η δυνατότητα να χρησιμοποιούν εργαλεία, αλλά τώρα και οι γορίλες έχουν εκπαιδευτή να χρησιμοποιούν εργαλεία και έχουν επίσης μια κουλτούρα, που έχει περάσει από γενιά σε γενιά.

Η γενετική ανάλυση του αίματος «Hurilla» αποκάλυψε ότι ο αριθμός των χρωμοσωμάτων ήταν μεταξύ των ανθρώπων και γορίλων. Οι άνθρωποι έχουν 46 χρωμοσώματα και γορίλες έχουν 48 χρωμοσώματα, ενώ ο «Hurilla» έχει 47 χρωμοσώματα, αλλά μόνο λίγα ήταν ανθρώπινα.

Ακριβώς όπως τα άλογα και τα μουλάρια μπορούν να διασταυρωθούν, και τίγρεις με λιοντάρια μπορούν να διασταυρωθούν, έτσι και οι γορίλες με τους  ανθρώπους μπορούν να δημιουργήσουν ένα γενετικό υβρίδιο. Περαιτέρω δοκιμές έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι ο «Hurilla» θα παραμείνει αποστειρωμένος και αδυνατεί να παράγει απογόνους.

Υπάρχουν πολλοί «τρελοί επιστήμονες» που δημιουργούν υβρίδια όλων των ειδών σε εργαστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ευτυχώς γι ‘αυτό το πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει κανένας νόμος στην Ινδία για την απαγόρευση αυτού του τύπου πειραμάτων. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι αν «Hurilla» επιβιώσει, δεν θα βγει εκτός ελέγχου. Θα είναι άραγε πιο έξυπνος από τον μέσο άνθρωπο; ή ένα «σούπερ έξυπνο» είδος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact