ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ και Ελλάδα πάνε… πακετο!

Στο πλαίσιο αυτό, την ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, προβλέπει το Spiegel το οποίο αναφέρει ότι με βάση δικές του πηγές θα δώσει ποσό 5 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Spiegel οι Ευρωπαίοι ήλπιζαν αρχικά ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με 16 δισ. ευρώ. Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι προκειμένου να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, η Γερμανία σκοπεύει να προτείνει τον περιορισμό της οικονομικής συμμετοχής του Ταμείου – μάλιστα ακούγεται το ποσό των 5 δισ. ευρώ«. Ανέκαθεν λέγαμε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

«Ακούμε για την καλή πρόοδο στις συνομιλίες εντός των θεσμών και επίσης για πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος. «Έχουμε σύγκλιση. Αλλά δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ από τεχνικής άποψης ώστε να μπορεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια τελική απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Την Τετάρτη πάντως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λανγκάρντ και το απόγευμα με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Εκεί αναμένεται να συμφωνηθεί η συμφωνία για την είσοδο του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα. Και επειδή το Spiegel έχει πάντα πολύ καλή πληροφόρηση, μάλλον και αυτή τη φορά θα αποδειχθεί έγκυρη και σωστή η πληροφορία του…

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact