ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τα τελευταία πέντε λεπτά οι σημειώσεις και το τηλεφώνημα

Καθώς συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της άγριας δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ρίξουν «φως» στα όσα συνέβησαν μέσα στο γραφείο του κατά το κρίσιμο τελευταίο πεντάλεπτο, το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει σήμερα (16/10), η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι Αρχές εκτιμούν πως τα πέντε αυτά λεπτά αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος του ραντεβού που έκλεισαν οι δράστες με τον αδικοχαμένο δικηγόρο, διάστημα κατά το οποίο βρήκαν την ευκαιρία ενδεχομένως να του ασκήσουν πίεση, να τον απειλήσουν και να τον εκβιάσουν, ωστόσο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν υπέκυψε και τελικά τον πυροβόλησαν.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρίσκονται αρκετά κοντά στην οριστική ταυτοποίηση των δύο ανδρών που σκότωσαν το γνωστό ποινικολόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η «κουβέντα» που είχαν οι δράστες με τον εκλιπόντα και το συνεργάτη του ήταν καθαρά «προσχηματική» και χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» για να φτάσουν κάποια στιγμή στο σημείο να τον απομονώσουν και να εκφράσουν τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψής τους. Οιι δράστες φέρεται να είχαν «γκουγκλάρει» τις υποθέσεις που είχε χειριστεί κατά το παρελθόν ο γνωστός νομικός, ενώ εκτιμάται πως ενδεχομένως κατά το κλείσιμο του ραντεβού να χρησιμοποίησαν το όνομα κάποιου προσώπου-κλειδί από αυτές και να εμφανίστηκαν ως «συστημένοι».

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συζήτηση με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο αναφερόμενοι στην υπόθεση της ληστείας του συγγενικού τους προσώπου. Ωστόσο, εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένοι και αναφέρθηκαν σε υποθέσεις του παρελθόντος στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν τη συζήτηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες αναφέρθηκαν, πέραν της ψεύτικης σύλληψης για ληστεία του υποτιθέμενου συγγενούς τους, και σε μία άλλη, που αφορούσε εμπλεκόμενο σε υπαρκτή υπόθεση που είχε χειριστεί ο άτυχος ποινικολόγος κατά το παρελθόν, μέχρι τελικά να καταλήξουν στις απαιτήσεις που είχαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, που ήταν και οι πραγματικοί λόγοι της επίσκεψής τους.

Οι σημειώσεις και το τηλεφώνημα

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να «κρατήσουν» την κουβέντα με στόχο να τον απομονώσουν και να εκδηλώσουν τον πραγματικό λόγο παρουσίας τους εκεί, παρασύρθηκαν σε αναφορές πραγματικών προσώπων και ποινικών υποθέσεων, οι οποίες αποτυπώθηκαν στις σημειώσεις του ποινικολόγου και του συνεργάτη του και έδειξαν αρκετά στοιχεία για τις ταυτότητές τους.

Επιπρόσθετα, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να «σαρώνουν» την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες με το γνωστό δικηγόρο, στον οποίο είπαν ψέματα πως κάποιος συγγενής τους κρατείται στη ΓΑΔΑ για μία ληστεία ούτως ώστε να κλείσουν τελικά το ραντεβού και να τον συναντήσουν. Το γεγονός ότι έδωσαν όνομα και πως χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν με το δικηγόρο φαίνεται πως βοηθάει αρκετά τις Αρχές να τους ταυτοποιήσουν πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από βαλκανική χώρα και ένας τουλάχιστον από αυτούς φαίνεται να είναι σεσημασμένος.

Το DNA θα ρίξει «φως»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια αποτυπωμάτων και DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του ποινικολόγου εξετάζουν τα ευρήματα από τη σκηνή του εγκλήματος. Επί της ουσίας περιμένουν ταυτοποίηση που πρόκειται να αναδείξει την παρουσία τους στο χώρο. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί θα δείξουν φωτογραφίες των υπόπτων στον 32χρονο συνεργάτη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αναγνωρίζει σε αυτές τους δράστες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact