ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δραματικές ώρες για το τριφύλλι – Η ανακοίνωση Γιαννακόπουλου

Η μία βόμβα διαδέχεται την άλλη στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς μετά την  ξαφνική ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου από το τιμόνι της ποδοσφαιθρικής ομάδας, χθες, με ανάρτησή του, το αφεντικό του μπασκετικού «τριφυλλιού» γνωστοποίησε ότι δεν θα συνεχίσει την προσπάθειά του για αναγέννηση του συνόλου του συλλόγου, καθώς… έμεινε μόνος του.
Αυτός που έχει τώρα την μπάλα, είναι ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος αφού επικοινώνησε με τον Αλαφούζο και ενημερώθηκε σχετικά, βγήκε… στη γύρα και ψάχνει οικονομικά εύρωστο Παναθηναϊκό, προτού το καράβι βγει ολόκληρο στην παραλία.

Η ανακοίνωση Γιαννακόπουλου «Η χθεσινή αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα λεγόμενά του κατ’ αυτήν, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη και κατ’ εμέ μη αναστρέψιμη εικόνα των οικονομικών της ομάδας.

Ελπίζω πως για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους θα μας ενημερώσει, ποιος και πώς έφερε τον Σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση… Έχοντας πηδήξει όλοι εδώ και χρόνια από το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, εύλογα ο κόσμος του Συλλόγου ευελπιστεί, ότι ο ένας πιστός που έχει απομείνει να προσπαθεί να βρεθεί διέξοδος, θα είναι για μια ακόμη φορά η λύση. Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα.

Όπως είχα πει και από την πρώτη μου ανακοίνωση, προϋπόθεση για τη λειτουργία του PAO Foundation ήταν να παραδοθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ άνευ χρεών και να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και έχοντας καταλάβει και κατανοήσει την αδυναμία, έφτασα να πάρω την πρωτοβουλία να του προτείνω ότι το PAO Foundation θα μπορούσε να διαθέσει 15 από τα 85 plus εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του, στην κάλυψη παλαιών χρεών.

Αυτή μου η πρόταση όπως έχω ήδη ενημερώσει δεν βρήκε ανταπόκριση. Το να ζητηθεί από τον απλό κόσμο να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 130.000.000 ευρώ, ιδίως δε όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα πάει για την κάλυψη χρεών, που δημιούργησαν άλλοι, είναι πραγματικά ουτοπικό! Πόσο μάλλον δε, όταν κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα “σημεία ζωής”.

Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει, ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ. Αποδείχτηκε ουτοπικό, επίσης, να περιμένουμε να αναλάβει ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης τις ευθύνες του… Νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση καθώς ως όφειλα εξάντλησα κάθε περιθώριο όχι απλά για την επιβίωση, αλλά για την αναγέννηση του Συλλόγου.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος»

Μόνο ο Γιαννακόπουλος ενδιαφέρθηκε πραγματικά Την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο «mr. ΣΚΑΪ» έκανε κάλεσμα στους «ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας» να βοηθήσουν να σωθεί η ομάδα, ενώ παραδέχτηκε στο περιβάλλον του πως ο μόνος Παναθηναϊκός που ενδιαφέρθηκε πραγματικά ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Αλαφούζος, έλεγε στους συνεργάτες του: «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο μόνος Παναθηναϊκός που ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την ομάδα. Και έδειξε έμπρακτα ενδιαφέρον του».

Προσπάθεια από Ουζουνίδη να κρατήσει ό,τι κρατιέται Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Πράσινη» ο κόουτς των «πράσινων» μίλησε με τον Αλαφούζο και έμαθε για όλες τις εξελίξεις και τους λόγους πίσω από την απόφαση του απερχόμενου αφεντικού του συλλόγου για την αποχώρησή του.

Αυτό που φέρεται να ζήτησε ο Ουζουνίδης ήταν να μη γκρεμιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε από το καλοκαίρι για την ομάδα και να γίνουν τα πάντα για να μη διαλυθεί ο Παναθηναϊκός…

Με τη σειρά του, εντός της ημέρας, ο κόουτς θα μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του για τα όσα συμβαίνουν…

Ψάχνει Παναθηναϊκούς ο Κωνσταντίνου Ο Γιάννης Αλαφούζος στην δήλωση αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό, έθεσε στον Βασίλη Κωνσταντίνου να ηγηθεί της επιτροπής σωτηρίας του συλλόγου. Έτσι, ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», αναμένεται από την Δευτέρα κιόλας να πιάσει δουλειά.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, θα έχει επαφές με επιφανείς φίλους του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας. Μάλιστα, μεταξύ αυτών φαίνεται να βρίσκονται σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο και οι Νικόλας Πατέρας, Αδαμάντιος Πολέμης.

Ωστόσο, πιθανότατα θα υπάρξουν επαφές και με άλλους οικονομικά δυνατούς Παναθηναϊκού, που μάλιστα είχαν βάλει χρήματα επί πολυμετοχικότητας. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να μην πάει στα ραντεβού αυτά μόνος του, αλλά με άλλους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact