ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκανε μεγάλη γκάφα η Λαμία με τη Σπάρτη – Κινδυνεύει να χάσει τη νίκη στα χαρτιά!

Οι Λαμιώτες επικράτησαν σήμερα της Σπάρτης με 2-0, ωστόσο ίσως χάσουν το “τρίποντο” εξαιτίας ολέθριου λάθους, στο οποίο υπέπεσαν!

Η ομάδα της Φθιώτιδας χρησιμοποίησε 6 παίκτες στη σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕ Σπάρτη, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας, κάτι όμως που απαγορεύεται ρητά βάση ΚΑΠ.

Η Λαμία ξεκίνησε τον αγώνα με τους Τζόκιτς, Όμο, Μπλάζιτς και Ντουρμισάι στην αρχική ενδεκάδα. Στην πορεία της αναμέτρησης πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Βαντερσον και Ρότσα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται 6 ξένοι παίκτες στο γήπεδο.

Ο Ντουρμισάι που αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έχει ελληνική ταυτότητα αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην «γαλανόλευκη», αφού έχει αγωνιστεί με την εθνική Αλβανίας.

Για τη συγκεκριμένη παράβαση υπάρχει ήδη δεδικασμένο με την περίπτωση Μένκα που αγωνίστηκε ως έκτος ξένος σε ματς του Απόλλωνα Καλαμαριάς με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας τη φετινή σεζόν. Σε εκείνη την περίπτωση οι «μαυαρετοί» κατέθεσαν ένσταση και την κέρδισαν.

Αυτή τη στιγμή κάθε ομάδα με έννομο συμφέρον μπορεί να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών για τη γκάφα της Λαμίας. Ανεξαρτήτως τι θα κάνει η ΑΕ Σπάρτη, ο Άρης, ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα ετοιμάζονται να κινηθούν αναλόγως. Η ποινή που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μηδενισμός και αφαίρεση τριών βαθμών.

Στο άρθρο 19 παρ. 6 του ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων σημειώνεται: “Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, κάθε ομάδας της κατηγορίας, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έξι (6) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε ομάδας είναι τρεις (3) ποδοσφαιριστές”.

Στο άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ για σχετικές παραβάσεις προβλέπεται: “Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και της αφαιρούνται τρεις ( -3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος”.

Οι αντίπαλοι της Λαμίας υποστηρίζουν ότι υπάρχει το δεδικασμένο του Ορέστη Μένκα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος είχε ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα, αλλά δεν είχε κάνει αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος. Τότε, η Δόξα Δράμας κατέθεσε ένσταση και την κέρδισε. Η Λαμία σε αυτό υποστηρίζει ότι ο Μένκα ήταν ερασιτέχνης και η υπόθεσή του δεν έχει σχέση με αυτή του Ντουρμισάι.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact