ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς στο Μόναχο

Η τραγική επιβεβαίωση, της φήμης που κυκλοφορούσε από το μεσημέρι του Σαββάτου για Έλληνα μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Μόναχο, ήρθε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

“Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.”

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Αστυνομία στη συνένετυξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ανάμεσα στα θύματα του μακελάρη είναι 3 γυναίκες. Επίσης με εξαίρεση μια γυναίκα που είναι 45 ετών όλα τα υπόλοιπα θύματα είναι το πολύ έως 20 ετών.. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, δέκα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία από τη συνέντευξη Τύπου των αρχών του Μονάχου. Σύμφωνα με τις αναφορές επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, χωρίς να βρίσκεται σε καμία πολιτική κινητοποίηση και δίχως να έχει σχέση με το ISIS. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας δήλωσε ότι η χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Μόναχο δεν συνδέεται με τους πρόσφυγες. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο, ενώ ήταν μαθητής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα θύματα δεν ήταν τουρίστες, ενώ είπε ότι η βασική τους έδρα ήταν το Μόναχο. Ωστόσο, είπε ότι η νεκροψία θα δείξει τις εθνικότητες.

«Είμαι Γερμανός. Γαμ… Τούρκοι»

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε δεύτερο βίντεο, στο οποίο ο φερόμενος δράστης φαίνεται να συνομιλεί με έναν πολίτη που τον καταγράφει με το κινητό τηλέφωνό του.
Στα πλάνα ο δράστης ακούγεται να λέει «Είμαι Γερμανός», ενώ στη συνέχεια ακούγεται να «εκτοξεύει» βωμολοχίες εναντίον των Τούρκων, λέγοντας «Γαμ… Τούρκοι».
Όλα αυτά, τη στιγμή που αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν την αμφίεσή του, λέγοντας πως φορούσε μπότες «που φορούν οι νεοναζί».

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, που πολλοί επισήμαναν πως την Παρασκευή συνέπιπτε η πέμπτη επέτειος από τη φονική επίθεση του αρκοδεξιού Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δεκάδες μέλη της νεολαίας του σοσιαλιστικού κόμματος της χώρας.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, πάντως, η αστυνομία του Μονάχου δεν είχε καταφέρει να δώσει απαντήσεις στα κίνητρα του ενόπλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι, επισημαίνοντας πως πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων 

«Μπήκαμε στα McDonald’s για να φάμε. Επικράτησε πανικός και ο κόσμος άρχισε να βγαίνει έξω. Παιδιά έκλαιγαν, ο κόσμος έτρεχε προς την έξοδο σε κατάσταση πανικού», δήλωσε μία γυναίκα στη βαυαρική τηλεόραση.

Ένας εργαζόμενος σε ένα από τα καταστήματα του εμπορικού περιέγραψε τις σκηνές που βίωσε, όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ένοπλο.

«Τον κοίταξα, πυροβόλησε σε δύο ανθρώπους και έφυγα από το κτίριο σκαρφαλώνοντας σε έναν τοίχο. Και τότε είδα νεκρούς και τραυματίες», δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος μετέφερε την περιγραφή συναδέλφου του που εξήγησε ότι ο ένοπλος φορούσε στρατιωτικές μπότες και έφερε σακίδιο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact