ΚΟΣΜΟΣ

«Οι Έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με φυλάκιση 5 ετών»

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε δημοσίευμά του αναφέρει πως οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία, ενδεχομένως ν’ αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης μέχρι 5 έτη.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, οι Έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με φυλάκιση 5 ετών. Το Anadolu γράφει επίσης ότι η έρευνα συνεχίζεται και ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Θυμίζουμε πως το πρωί της Τρίτης απορρίφθηκε απ’ το δικαστήριο της Αδριανούπολης το αίτημα των δικηγόρων των δύο στρατιωτικών για υπό όρους αποφυλάκιση και διέταξε να συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο στρατιωτικών.

Ο Τούρκος δικαστής, σύμφωνα με το Anadolu, χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ύποπτους φυγής, διότι «δεν διαθέτουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία».

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι πράγματι οι δύο στρατιωτικοί υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται.

Ο δικαστής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης των δύο στρατιωτικών καθώς «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Παράλληλα, δεν αποδέχθηκε τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών, η οποία ήταν το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Όσα γράφει το τουρκικό δημοσίευμα:


«Υπάρχουν συγκεκριμενες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού», μεταδίδει το Anadolu.

Η ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα, αναφέρει πως «λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Kάντε κλικ για να συνεχίσετε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο ηθοποιός Χρήστος Τσαγανέας είχε υπογράψει την εκτέλεση της Ελένης Παπαδάκη

Πολλοί ηθοποιοί έχουν υπάρξει έντονα πολιτικοποιημένοι στη ζωή…

Προφυλακιστέοι οι τρεις αλλοδαποί για τη δολοφονία στου Φιλοπάππου

Σε βάρος τους η εισαγγελία άσκησε κακουργηματικές ποινικές…

Η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου «Καίει” Δούρου και Ψινάκη

Κατάθεση κόλαφο έδωσε στον εισαγγελέα η Βαρβάρα Φυτρου…

Τα «μυστικά» των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς

Πολλοί το έχουν δει, λίγοι, όμως, έχουν καταλάβει…

Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι τους βομβαρδίζουν με «βόμβες ομοφυλοφιλίας»

Ο αντιαμερικανισμός στην Τουρκία φαίνεται να έχει ξεπεράσει…

Τα 8 ψέματα του Τσίπρα στην Ιθάκη

Eναν δικό του «μύθο» επιχείρησε να «κατασκευάσει» ο…

Η ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα

«Τουλάχιστον 100 δισ. κόστισε το 3ο αχρείαστο μνημόνιο»…
contact