ΕΛΛΑΔΑ

Ενα αποτσίγαρο οδήγησε στην εξιχνίαση -Εριχναν σε χυμούς υπνωτικά χάπια και τους λήστευαν

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από τεσσερα χρόνια ληστεία με χορήγηση ναρκωτικών και υπνωτικών ουσιών αναμεμειγμένων σε χυμό που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ηλικιωμένης στην περιοχή της Τούμπας τον Αύγουστο του 2013.

Κατηγορούμενες είναι τρεις ημεδαπές, οι οποίες εκτίουν ποινές κάθειρξης και οι οποίες εμφανίζονταν ως πωλήτριες χυμών και λήστευαν ηλικιωμένους σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Οι τρεις κατηγορούμενες, ηλικίας 38, 43 και 45 ετών, αφού έκαναν την επιλογή των θυμάτων τους, χορηγούσαν σε εκείνα ναρκωτικές και υπνωτικές ουσίες που είχαν αναμείξει στον χυμό και στη συνέχεια ανενόχλητες τα λήστευαν.

Σημειώνεται ότι, τον Αύγουστο του 2013 εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, 87χρονη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και αρχικά τα αίτια του θανάτου αποδόθηκαν σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, αποτσίγαρο που βρέθηκε στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας, σε συνδυασμό με την επανεξέταση βιολογικών δειγμάτων, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των τριών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τις αρχές, το αποτσίγαρο ανήκε στην 43χρονη, ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε με την τοξικολογική επανεξέταση των βιολογικών δειγμάτων της ηλικιωμένης, καθώς με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και μεθόδων που οδήγησε στην ανίχνευση ναρκωτικών και υπνωτικών ουσιών στον οργανισμό της.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι τρεις κατηογρούμενες είχαν συγκροτήσει συμμορία και με το πρόσχημα της διαφήμισης χυμών εισέρχονταν σε διαμερίσματα ηλικιωμένων. Τους προσέφεραν χυμούς στο εσωτερικό των οποίων είχαν διαλύσει ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενες την κατάσταση αναισθησίας αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή από τα σπίτια τους.

Τέλος, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τρεις γυναίκες διέπραξαν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες πόλεις της χώρας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact