ΕΛΛΑΔΑ

Στους 19 οι νεκροί στη Δυτική Αττική – 2 από τους 3 έχουν ήδη αναγνωρισθεί

Οι εξελίξεις όσον αφορά στις πλημμύρες στη Δυτική Αττική είναι καταιγιστικές και άκρως αρνητικές, με τις Αρχές να βρίσκουν από το πρωί συνεχώς σορούς ανθρώπων, που παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες…

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 19, αφού έχουν βρεθεί 3 άτομα νεκρά…

Οι 2 από τους 3 έχουν ήδη αναγνωρισθεί και πρόκειται για αγνοούμενους, που είχαν δηλωθεί επισήμως και τους οποίους αναζητούσαν όλες αυτές τις ημέρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Προς το παρόν δεν έχει αναγνωρισθεί ο άτυχος άντρας που έχει εντοπιστεί νεκρός μέσα σε επιχείρηση κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας, καθώς δεν έχει γίνει δυνατή η ανάσυρσή του. Όπως δήλωσε σχετικά ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στο δρόμο Ελευσίνας- Μάνδρας Αττικής και αυτή την στιγμή γίνονται ενέργειες να ανασυρθεί. Καθώς υπάρχει διαρροή αερίου, όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιόβας, η ανάσυρση είναι δύσκολη και δεν μπορούν οι πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία, ενώ ο χώρος της επιχείρησης είναι γεμάτος λάσπη και φερτά υλικά.

Αυτό σημαίνει πως οι Αρχές ψάχνουν για τουλάχιστον 3 αγνοούμενους.

Πλέον, 19 ανθρώπινες ψυχές χάθηκαν και περιουσίες καταστράφηκαν, ενώ στο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και ο φόβος για το πλιάτσικο σε επιχειρήσεις και κατοικίες που σάρωσε οι κακοκαιρία. Πολίτες ανέφεραν πως έχουν δει περίεργες κινήσεις έξω από τα σπίτια τους, ενώ έχουν υπάρξει καταγγελίες για ληστείες.

Οι κάτοικοι είναι επίσης αντιμέτωποι με την έλλειψη νερού και τις κατά διαστήματα διακοπές ρεύματος.

Αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών , εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε πως στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 188 αυτοψίες συνολικά, εκ των οποίων 130 αφορούσαν κατοικίες, 35 επαγγελματικούς χώρους και 15 αποθήκες – υπόγεια. Τα 186 από τα κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί, χρήζουν αποζημίωσης, όπως διαπιστώθηκε.

Συνολικά 80 αυτοψίες διενεργήθησαν στον δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, εκ των οποίων 39 αφορούσαν κατοικίες, 27 επαγγελματικούς χώρους και 8 αποθήκες – υπόγεια, και διαπιστώθηκε πως τα 74 από τα κτίρια που ελέγχθησαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact