ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακό Art Project στο πλαίσιο του 1oυ Athens Rum Festival επιμέλειας Μιχαήλ Ρωμανού

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του πρώτου Athens Rum Festival που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 6 & 7 Νοεμβρίου 2016, στο επιβλητικό Μέγαρο του Ζαππείου, θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό project, καλλιτεχνικής επιμέλειας του γνωστού και διακεκριμένου επιμελητή εκθέσεων και εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, όπου τα μπουκάλια των προϊόντων θα εμπνεύσουν καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν έργα τέχνης αριστουργήματα.

Στο Rum Art Project καλλιτέχνες και δημιουργοί θα επέμβουν εικαστικά επάνω σε μπουκάλια των συμμετεχόντων – εκθετών, δημιουργώντας έργα τέχνης τα οποία θα εκτεθούν καθ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο του Ζαππείου.

Συμμετέχουν αλφαβητικά:
Ειρήνη Ανδρούτσου, Πάνος Απέργης, Βίβιαν Βαλσάμη, Νίκος Γιαβρόπουλος, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Lila Nova, Μιχαήλ Ρωμανός, Stella Von Schoneberg, Διονύσης Στεργίου, Chris & Τonia, Γιώργος και Σοφία Τρέζου, Ειρήνη Τσίτσου, Θωμαής Φέκα, Μαρία Χατζηνικολάου.

Επίσης θα εκτεθεί ένα εντυπωσιακό γλυπτό φωτιστικό ύψους δύο μέτρων, δημιουργία του Γιώργου και της Σοφίας Τρέζου, εμπνευσμένο από την απόσταξη.

Athens Rum Festival

Athens Rum Festival

To Athens Rum Festival περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων που αφορούν στο ρούμι και σε παρελκόμενα ή συγγενικά προϊόντα. Συμμετέχουν σχεδόν όλες οι εταιρείες ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα καθώς και κάποιες από το εξωτερικό. Επίσης θα υπάρχουν επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου από την χώρα μας και το εξωτερικό.

Athens Rum Festival

Athens Rum Festival

Σημαντικά είναι τα ονόματα των Martin και Rebecca Cate, ιδρυτών του σημαντικότερου tiki bar των ΗΠΑ σήμερα, του περίφημου Smuggler’s Cove, μόνιμα στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. (World’s 50 best bars).

Θα παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο σχετικά με την ιστορία και το μέλλον της Tiki Cocktail Culture, ενός από τα μεγαλύτερα POP κινήματα της Αμερικής του 20ου αιώνα. To κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο για πρώτη φορά και αποκλειστικά μέσα από το festival στην Ελλάδα από τον ίδιο τον συγγραφέα και να τον ρωτήσει οτιδήποτε. Το βιβλίο αποτελεί ήδη παγκόσμιο γεγονός στην μπαρ βιομηχανία.

Athens Rum Festival

Athens Rum Festival

Επίσης του Peter Holland, σπουδαίου διεθνούς rum blogger του Michael Landart ( Maria Loca rum bar, Paris), του Agricole Rhum Tour Club, που συμπεριλαμβάνει την Αθήνα για πρώτη φορά στην λίστα με τις πόλεις που επισκέπτεται, αλλά και των σπουδαίων δικών μας ανθρώπων του ρουμιού όπως του Θάνου Προυναρού (International Rum Experts) και της ομάδας του Baba Au Rum, του Μιχάλη Μένεγου, του Νίκου Αρβανίτη και άλλων.

Δείτε το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Athens Rum Festival
6 – 7 Νοεμβρίου 2016 / Ζάππειο Μέγαρο

Rum Art Project
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχαήλ Ρωμανός (εικαστικός, μουσειολόγος)

Φωτογραφική Κάλυψη του Rum Art Project: Παναγιώτης ΛυμπερόπουλοςPL Pixels Photography

Εισιτήρια
Με την αγορά κάθε εισιτήριου αξίας 18 ευρώ για 1 μέρα (ή των 15 ευρώ ανά ημέρα για 2 ημέρες) θα παραλάβετε από την γραμματεία του φεστιβάλ 6 μάρκες που αντιστοιχούν σε 6 διαφορετικές γευσιγνωσίες (6 ποτά).
Για πέραν αυτών των γευσιγνωσιών, το παραπάνω κόστος είναι 2 ευρώ για 1 μάρκα ή με 5 ευρώ 3 μάρκες.
Θα μπορείτε να παραλάβετε έξτρα μάρκες από τη γραμματεία το φεστιβάλ.

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος – www.fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact