ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εσωτερικών με εργαζόμενους στους Δήμους να επιχειρούν να εισβάλουν στον χώρο και να προπηλακίζουν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Οι εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Εσωτερικών, ξηλώνοντας το ρολό, καθώς στις 11 ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του κ. Πατούλη με τον Πάνο Σκουρλέτη.

Οι συγκεντρωμένοι μόλις είδαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ τον αποδοκίμασαν, φωνάζοντας συνθήματα ενώ εκσφενδόνισαν και αντικείμενα. Οι άνδρες ασφαλείας τον φυγάδευσαν στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που έφυγαν από το υπουργείο κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και επιχείρησαν να μπουν στην Βουλή. Δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν και παρατάχθηκαν στην πλαϊνή είσοδο του κτηρίου.

Οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα και πέταξαν στα ΜΑΤ μπουκάλια, σημαίες και σκουπίδια φωνάζοντας «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Παράλληλα επιχείρησαν να σπάσουν την μπάρα για να μπουν στη Βουλή.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στόχος του προεδρείου των εργαζομένων είναι να φθάσουν στο περιστύλιο και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό ή με κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, μετά και την άρνηση του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Έξω από την Βουλή βρέθηκαν 2.500 εργαζόμενοι από όλους τους Δήμους της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΚΕΔΕ: Στημένες αποδοκιμασίες από επαγγελματίες προβοκάτορες

Για στημένες αποδοκιμασίες σε βάρος των αιρετών της αυτοδιοίκησης έκανε λόγο σε ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για τρεις τέσσερις γνωστούς άγνωστους «επαγγελματίες» προβοκάτορες, οι οποίοι είχαν εισχωρήσει στο πλήθος των εργαζομένων στους ΟΤΑ που διαδήλωνε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και οι οποίοι έκαναν «καλά τη δουλειά τους».

«Πρώτα επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γ. Πατούλη που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, στη συνέχεια με τα επεισόδια που προκάλεσαν έδωσαν “άλλοθι” στον υπουργό Π. Σκουρλέτη να μην προσέλθει έγκαιρα στη συνάντηση που ο ίδιος όρισε, προφασιζόμενος λόγους ασφαλείας», συμπληρώνεται.

Η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι το συμφέρον των εργαζομένων δεν το υπηρετούν οι ελάχιστοι τραμπούκοι. «Οι “στημένες αποδοκιμασίες” σε βάρος των αιρετών της αυτοδιοίκησης έχουν ηθικούς αυτουργούς. Αυτούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στη συνάντησή τους με την κυβέρνηση. Μιας κυβέρνησης που στρέφεται συνειδητά σε βάρος των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης», καταλήγει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact