ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΒΕΝΙΑΜΗ, ΦΕΣΣΑ ΚΑΙ Ν.Δ.

ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΒΕΝΙΑΜΗ, ΦΕΣΣΑ ΚΑΙ Ν.Δ.

Απο τις σημειώσεις του 30χρονου συλληφθέντα προκύπτει ότι γινόταν προετοιμασία για μεγάλο χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου ενω στο μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ -γιάφκα στο Βύρωνα , όπου έγινε η επιχείρηση το βράδυ της Τετάρτης, βρέθηκε αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη.

Κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον της ΝΔ, του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του προέδρου του ΣΕΒ και επικεφαλής του ομίλου Info-Quest Θεόδωρου Φέσσα, του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θόδωρου Βενιάμη προετοίμαζε το δίκτυο των συνεργατών του προφυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, όπως αποκαλύφθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Οπως αποκάλυψαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Τσκανάκης, το δίκτυο των συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη ετοίμαζε -εδώ και αρκετό καιρό- εντυπωσιακό και αιματηρό χτύπημα με στόχο τη ΝΔ, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρόεδρο του ΣΕΒ και επικεφαλής του ομίλου Info-Quest Θεόδωρο Φέσσα, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θόδωρο Βενιάμη.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του οπλισμού που θα χρησιμοποιούσε το δίκτυο των συνεργατών του Μαζιώτη, διότι στο γκαράζ-γιάφκα του Βύρωνα όπου έκαναν έφοδο οι άνδρες της ΕΛΑΣ δεν βρέθηκαν όπλα.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, οι συνεργάτες Μαζιώτη ετοίμαζαν εντυπωσιακά χτυπήματα στις 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Η μέρα αυτή θεωρείται κρίσιμη συμβολικά, αφού ο Νίκος Μαζιώτης έχει αποδείξει με τη μέχρι σήμερα δράση του ότι συνηθίζει να «παίζει» με τις ημερομηνίες-ορόσημα. Μία μέρα νωρίτερα, στις 3 Οκτωβρίου δηλαδή, σχεδιαζόταν «πρόβα τζενεράλε» με άλλα χτυπήματα. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν στη συνέντευξη Τύπου οι κύριοι Κικίλιας και Τσακνάκης, στο γκαράζ-γιάφκα βρέθηκαν σημειώσεις με χρονομετρημένη τη διαδρομή από τη λεωφόρο Αμφιθέας (όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ) μέχρι τον Βύρωνα -η οποία είχε καταμετρηθεί στα 16 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι οι δράστες, είχαν σχεδιάσει τη διαφυγή τους μετά το σχεδιαζόμενο χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναμένει εισαγγελική εντολή για να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 30χρονου συλληφθέντα. Μέχρι αυτή την ώρα ο συλληφθείς συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη αρνείται να δώσει τα αποτυπώματά του και να συνεργαστεί με τις αστυνομικές αρχές.

Τι προέκυψε από την έρευνα στο γκαράζ του Βύρωνα

Νέα έρευνα πραγματοποίησαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Βύρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν σχέδια από τα οποία προκύπτει ότι γινόταν προετοιμασία για χτύπημα σε εφοπλιστή, για επίθεση στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά, αλλά και εναντίον μεγαλοεπιχειρηματία!

Τα σχέδια των επιθέσεων που ματαιώθηκαν μετά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν μέσα στο γκαράζ που έχει βιντεοσκοπήσει το protothema.gr.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία 24ωρα και μάλιστα, αφού προσήγαγαν τον 30χρονο που ενοικίαζε τον κλειστό χώρο στάθμευσης, τον μετέφεραν πίσω στο γκαράζ, προκειμένου να τους ανοίξει.

Κατά πληροφορίες, ο 30χρονος νοίκιαζε το κλειστό πάρκινγκ, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact