ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Eurovision 2018: Νικητής το Ισραήλ με τη Netta! Δεύτερη η Κύπρος

Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision κατέλαβε η Κύπρος με το Fuego της Ελένης Φουρέιρα… Νικητής το Ισραήλ

O 63ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή του Μεγάλου Τελικού, το Σάββατο 12 Μαΐου και η Ελένη Φουρέιρα έφτασε πολύ κοντά στο όνειρο, εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Ο Μεγάλος Τελικός ήταν η κορύφωση μιας εκπληκτικής εβδομάδας στη Λισαβόνα. 42 εθνικές αποστολές, χιλιάδες δημοσιογράφοι και χιλιάδες οπαδοί ταξίδεψαν στη Λισαβόνα, με την ιβηρική χώρα να προσφέρει αναμφισβήτητα την πιο θερμή υποδοχή.

Το live ήταν ένα θεαματικό show, καθώς 26 χώρες διαγωνίστηκαν για το τρόπαιο και το δικαίωμα να φιλοξενήσουν το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για το 2019.

Η βραδιά ξεκίνησε με την εντυπωσιακή είσοδο κάθε συμμετοχής στο λεγόμενο «Flag Parade». Οικοδέσποινες ήταν οι Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah και Catarina Furtado.

Στο διαγωνιστικό σκέλος, η απαστράπτουσα Ελένη Φουρέιρα τραγούδησε προτελευταία, 25η στη σειρά. Τα τελευταία χρόνια, η σειρά εμφάνισης των αποστολών επάνω στη σκηνή δεν αποτελεί απόφαση της κληρωτίδας, αλλά είναι απόφαση των διοργανωτών.

Στη σκηνή επέστρεψε και ο περυσινός νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο Πορτογάλος Salvador Sobral. Τραγούδησε το «Mano a Mano», που γράφτηκε από τον φίλο του Júlio Resende και μία πολύ ξεχωριστή έκδοση του «Amar Pelos Dois», με το οποίο νίκησε στο Κίεβο το 2017, μαζί με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ Caetano Veloso.

Το οριστικό αποτέλεσμα αποφασίστηκε εξ ημισείας από την ψήφο του κοινού και των κριτικών επιτροπών. Οι επαγγελματίες κριτές ψήφισαν κατά τη διάρκεια της πρόβας κοστουμιών το βράδυ πριν το Μεγάλο Τελικό (11/05) και την επόμενη (12/05) το κοινό ψήφισε μέσω τηλεφώνου, SMS και της επίσημης εφαρμογής του διαγωνισμού.

Πρώτα ανακοινώθηκε η βαθμολογία που έδωσαν οι εθνικές κριτικές επιτροπές και μετέπειτα προστέθηκαν οι ψήφοι των τηλεθεατών για να προκληθούν ανατροπές και εκπλήξεις στην κατάταξη, μεγιστοποιώντας την αγωνία.

Η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε θρίλερ από την πρώτη στιγμή, η αγωνία ήταν μεγάλη και η Ελένη Φουρέιρα έδωσε σκληρή μάχη με τα υπόλοιπα φαβορί. Η εκπρόσωπος της Κύπρου βρέθηκε στην πέμπτη θέση στον πρώτο γύρο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, με 183 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος έφερε την απόλυτη ανατροπή. Η Ελένη Φουρέιρα βρέθηκε στη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του κοινού και ανέβηκε αντίστοιχα στο Νο2 της τελικής κατάταξης με 436 πόντους.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Netta από το Ισραήλ, το αρχικό φαβορί της φετινής διοργάνωσης, συγκεντρώνοντας 529 πόντους.

Η πρώτη πεντάδα:

1. Ισραήλ – 529 πόντοι
2. Κύπρος – 436 πόντοι
3. Αυστρία – 342 πόντοι
4. Γερμανία – 340 πόντοι
5. Ιταλία – 308 πόντοι

Ραντεβού το Μάιο του 2019 στο Ισραήλ!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact