ΕΛΛΑΔΑ

Φως στην άγρια δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία στην Κρήτη

Οι κάμερες ασφαλείας, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η κατάθεση μιας γυναίκας έριξαν φως στη δολοφονία του επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ από την Κρήτη.

Ο άνθρωπος που κατηγορείται πως σκότωσε τον 39χρονο δεν είναι άλλος από τον φίλο και συνέταιρό του, ο οποίος πάντως μέχρι αυτή την ώρα αρνείται την εμπλοκή του.

Η σύντροφος του δολοφονημένου επιχειρηματία, μιλώντας στο protothema.gr είπε: «Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτά που ακούω για τους συνεργάτες του άνδρα μου, εγώ δεν γνώριζα τίποτε, είμαι συγκλονισμένη με όλα αυτά και το μόνο που περιμένω είναι η αστυνομία. Το μόνο που θυμάμαι είναι πως όταν βρέθηκε το πτώμα του κλήθηκα να το αναγνωρίσω, αλλά το έκανα με μεγάλη δυσκολία αφού το πρόσωπό του ήταν πολύ χτυπημένο, το σώμα του με μελανιές έμοιαζε σα ζόμπι».

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και η φίλη του 33χρονου συνεταίρου -ήθελε να ανοίξει εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων με τον δολοφονηθέντα- του Ιάκωβου Εμμανουήλ, η οποία έδωσε σημαντικά στοιχεία στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος κατηγορούμενος φέρεται να μετέφερε το πτώμα του 39χρονου, με το αυτοκίνητο του θύματος, σε άλλη τοποθεσία από εκείνη του εγκλήματος ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε η φίλη του.

Οι αστυνομικοί που εξετάζουν τον κατηγορούμενο εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τους ισχυρισμούς του 33χρονου ο οποίος ρίχνει ευθύνες για το θάνατο του φίλου του σε έναν 24χρονο, με τον οποίο όμως φαίνεται πως έχουν οικονομικές διαφορές.

Ο δικηγόρος του 24χρονου κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στο protothema.gr είπε: «Με πήρε τηλέφωνο ένας νεαρός και μου ζήτησε να τον βοηθήσω σε μια υπόθεση που τον εμπλέκουν. Εγώ του συνέστησα να παραδοθεί στο αστυνομικό Τμήμα των Χανίων και έτσι έκανε ο άνθρωπος. Τώρα βρίσκεται στο αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου όπου διενεργεί τη προανάκριση της υπόθεσης και από κει θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα».

H μικρή κοινωνία του Ηρακλείου έχει συγκλονιστεί από τη δολοφονία του Ιάκωβου Εμμανουήλ και αναμένει τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο επιχειρηματίας μέχρι και πριν από δυο μήνες ζούσε με τη σύντροφό του και τον 8χρονο γιο τους στην Αθήνα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο όμως μετακόμισαν στο Ηράκλειο όπου θα εργαζόταν πάνω στο αντικείμενό του. Μάλιστα ο ίδιος ήθελε να ανοίξει μια εταιρεία που θα κατασκεύαζε ιστοσελίδες και γι’αυτό είχε έρθει σε συμφωνία με τον 33χρονο κατηγορούμενο.

Όλα αυτά μέχρι την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου όταν ο 39χρονος είπε στη σύντροφό του ότι θα πάει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του χάθηκαν. Η 40χρονη σύντροφός του και οι γονείς του ενημέρωσαν την αστυνομία για την εξαφάνισή του.

Λίγες ημέρες αργότερα η αστυνομία εντόπισε τη σορό του επιχειρηματία δέκα μέτρα μακριά από το αυτοκίνητό του, κοντά σε ένα ρυάκι στο χωριό Ροδιά ύστερα από καταγγελίες κατοίκων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact