ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για…νέα τρομοδέματα!

Σε διαδικασία μερικής ανασύνταξη του παγιδευμένου φακέλου που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, προχωρούν πολύπειρα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και στελέχη του εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να επισημοποιήσουν πως ο φάκελος ήταν πανομοιότυπος με αυτόν που έφτασε στο γραφείο του Σόιμπλε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και να προσπαθήσουν να βρουν το όνομα του αποστολέα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε επικοινωνία με Γερμανούς συναδέλφους τους από την πρώτη στιγμή. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε βιβλίο για την σφαγή του Διστόμου από τους Γερμανούς.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ελπίζουν να λάβουν απαντήσεις σχετικά με τον αν ελέγχθηκε η αλληλογραφία που παρέλαβε από τα χέρια του αστυνομικού που είχε επιφορτιστεί να ελέγχει στο X ray της Βουλής τα δέματα και τα γράμματα που λάμβανε. Όπως προκύπτει ο αστυνομικός είχε πάει στην Βουλή προκειμένου να περάσει την αλληλογραφία από το μηχάνημα, κάτι που αποδεικνύεται και από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπάρχει στη Βουλή. Αυτό που αναζητούν, είναι να βρουν ποιος ήταν ο ελεγκτής που έκανε το σκανάρισμα στην επίμαχη αλληλογραφία.

Σύμφωνα με το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν ο κ. Παπαδήμος θα παραμείνει στην ΜΕΘ για ακόμη ένα 24ωρο και ουδείς γνωρίζει πότε ακριβώς θα δώσει κατάθεση στις αρμόδιες αρχές. Από την κατάθεση του η αντιτρομοκρατική ευελπιστεί να προσκομίσει πληροφορίες που θα την βοηθήσουν να ξετυλίξει το κουβάρι της “νεοτρομοκρατίας” στη χώρα μας.

Η «Λερναία Ύδρα» των Πυρήνων

Η ανησυχία για την αναζωπύρωση του μετώπου της εγχώριας τρομοκρατίας είναι έκδηλη στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Παρά τις 60 και πλέον συλλήψεις ατόμων που είτε έχουν καταδικαστεί, είτε κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, η νεοτρομοκρατία στρατολογεί αδιάκοπα νέα στελέχη, όλο και πιο επικίνδυνα, όλο και πιο αποφασισμένα. Μόνο τους τελευταίους 8 μήνες, τα μέλη της εγχώριας τρομοκρατίας έχουν πραγματοποιήσει δέκα επιθέσεις, μεταξύ αυτών η βόμβα στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, η επίθεση με Καλάσνικοφ στους αστυνομικούς των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη, η χειροβομβίδα στην Γαλλική πρεσβεία και η έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στην Σανταρόζα.

Corriere della Serra: Δεν αποκλείονται οι αποστολές νέων εκρηκτικών δεμάτων μέσα στον Ιούνιο

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Serra:«Τον περασμένο Μάρτιο εντοπίσθηκε και απενεργοποιήθηκε εκρηκτικό δέμα που απευθυνόταν σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου»

Σύμφωνα με την Corriere, η είδηση διέρρευσε τώρα, διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με τον φάκελο των «Πυρήνων της Φωτιάς», που έχουν «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν απευθύνει, σε κείμενά τους «χαιρετισμούς στην Ιταλική ‘Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο. Πρόκειται για τα μέλη της Fai που κρίθηκαν ένοχα από την ιταλική δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.

Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει, τέλος, ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και άλλες αποστολές εκρηκτικών δεμάτων, μέσα στον Ιούνιο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact