ΓΥΝΑΙΚΑ

Φτιάξε σώμα για μπικίνι, έστω και τώρα!

Πάλι άργησες, πάλι δεν πρόλαβες, πάλι ο χειμώνας σού άφησε «σουβενίρ» μερικά κιλάκια, απομεινάρια ημερών που πέρασες καλά ή αγχώθηκες και άνοιξες το ψυγείο –πολλές φορές– μέσα στα άγρια χαράματα, γενικώς πάλι το καλοκαίρι σε βρίσκει λίγο πιο αφράτη απ’ ό,τι πέρσι και το μπικίνι που σου έκαναν δώρο μοιάζει να σου βγάζει τη γλώσσα μέσα από το συρτάρι.

Μην το βάζεις κάτω! Αν οι διακοπές σου αρχίζουν σε μία εβδομάδα από τώρα, μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα από το να καταριέσαι τα παχάκια που εξέχουν από το μικροσκοπικό μαγιό σου και να πραγματοποιήσεις εμφάνιση στην παραλία που θα είναι κάτι περισσότερο από αξιοπρεπής.

Αρκεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα να δείξεις λίγη περισσότερη πειθαρχία, ξεκινώντας από τώρα.

Έτοιμη; Πάμε!

  • Βάζεις άμεσα στο 24ωρο σου πρόγραμμα συστηματικής ενυδάτωσης. Το σώμα σου, για να αποβάλει τις τοξίνες που «λατρεύουν» τα περιττά κιλά σου και τα διατηρούν εκεί που δεν πρέπει, χρειάζεται τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερού την ημέρα! Αυτή την πρώτη μέρα της πειθαρχίας που θα σου δώσει κορμί για μπικίνι –έστω και την τελευταία στιγμή– δείξε και μία μεγαλύτερη προτίμηση στους φυσικούς χυμούς, τα φρούτα και τα λαχανικά, για να μην ξεμείνεις από βιταμίνες και ενέργεια.
  • Την καλή ενυδάτωση και τα 8 ποτηράκια νερό τα διατηρείς στο πρόγραμμα από την 1η μέχρι την 7η μέρα της εβδομάδας, αν θες να υπάρξει αποτέλεσμα. Το «ζόρικο» της υπόθεσης είναι ότι θα πρέπει να βρίσκεσαι κοντά σε WC, αλλά πρώτον αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενό σου και δεύτερον, έπειτα από λίγες μέρες, η κύστη σου προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι…
  • Απομακρύνεις από το διαιτολόγιό σου για λίγες μέρες –και διά ροπάλου– ζάχαρη και αλάτι. Η πρώτη σε «φορτώνει» με θερμίδες που δεν χρειάζεσαι με τίποτα αυτή τη στιγμή και το δεύτερο κατακρατά υγρά που πρέπει να αποβάλεις άμεσα! Είναι ένα μικρό σοκ για τις συνήθειές σου, αλλά –πού ξέρεις; – μπορεί να σου αρέσει και να το υιοθετήσεις μακροπρόθεσμα.
  • Ανεβάζεις άμεσα, ωστόσο ήπια, τους βιορυθμούς σου. Με το «καλημέρα σας» –καλά, αφού πρώτα πιεις ένα σκέτο καφέ για να ανοίξουν τα μάτια σου– βάλε στην ημέρα σου έναν ικανοποιητικό περίπατο μέτριας έντασης ή ένα 10λεπτο χαλαρό τρέξιμο, έχοντας καλή δυνατή μουσική στ’ αυτιά για να μη σου κακοφανεί. Συνέχισε με ένα σετ 30-40 κοιλιακών, χωρίς πίεση και λίγες επαναλήψεις (20-30) με βαράκια. Δεν θα σου πάρει περισσότερο από 20-30 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και, ναι, το πρώτο 24ωρο μπορεί να πονάς λίγο, αλλά μην εγκαταλείψεις. Τη δεύτερη μέρα οι πόνοι εξαφανίζονται –αν δεν το παρακάνεις–, την τρίτη μέρα η όλη διαδικασία αρχίζει να σ’ αρέσει.
  • Περιορίζεις δραστικά το βραδινό σου. Αν μέσα στη μέρα επιλέγεις πολλά μικρά σνακ με φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη (κομμένοι για λίγες μέρες οι υδατάνθρακες) με αρκετούς φυσικούς χυμούς, δεν θα πεινάς σαν λύκος με το πού επιστρέφεις σπίτι το βράδυ. Για βραδινό, διάλεξε μια σαλάτα, δύο κράκερ με cottage cheese ή οποιοδήποτε άλλο τυρί χαμηλών λιπαρών, δυο-τρία φρούτα. Γνώριζε ότι ένα φρούτο μεσαίου μεγέθους προκαλεί άμεσα κορεσμό. Μέχρι να φτάσεις στο δεύτερο, το αίσθημα της πείνας θα έχει περιοριστεί δραστικά.
  • Αυτά για το βράδυ. Το μεσημέρι σου μπορεί να είναι πιο… ζουμερό, πιο ορεξάτο, πιο αρωματικό. Κρύες σαλάτες με φακές, ψητές ντομάτες και κολοκύθια αρωματισμένα με ξίδι, βασιλικό και άπαχο τυρί, με λίγα λόγια δώσε χρώμα στο τραπέζι σου. Πρώτα χορταίνουν τα μάτια, το ξέρεις. Εσύ απέχεις από τις θερμίδες, όχι από τις επιλογές. Ρίξε μια ματιά και στις διατροφικές προτάσεις που ακολουθούν πιο κάτω.
  • Πες «ναι» στη ζέστη. Επειδή σάουνα δεν προλαβαίνεις να εντάξεις στη ζωή σου αυτή τη στιγμή, μην κατεβάζεις τη θερμοκρασία στο βραδινό σου ντους. Μείνε λίγο στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί το αρκετά ζεστό νερό –ένα 5λεπτο-10λεπτο αρκεί– και αφιέρωσε αυτή τη λίγη ώρα στο scrub με προϊόντα της αρεσκείας σου. Όση ζέστη κι αν κάνει, μετά θα νιώθεις πιο δροσερή και θα έχεις πει «αντίο» σε τοξίνες και νεκρά κύτταρα που τα είχαν «βρει» με το σώμα σου εδώ και καιρό!
  • Κοιμήσου. Πολύ και καλά. Και ρύθμισε το ξυπνητήρι σου μία ώρα νωρίτερα. Κάνε δουλειές, τακτοποίησε υποχρεώσεις, «στρίψε» αλλού το τιμόνι στη ρουτίνα της καθημερινότητάς σου. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, οι αλλαγές αυτές «πουσάρουν» φυσικά το μεταβολισμό σου και ρυθμίζουν το σώμα σου σε περισσότερες καύσεις.

EXTRA TIPS

  • Εννοείται ότι για 7-10 μέρες, λες κατηγορηματικά «όχι» στο αλκοόλ, στους ξηρούς καρπούς και στα συσκευασμένα σνακ. Αντικαθιστάς τα κρύα ποτά με κρύο τσάι ή ανθρακούχο νερό (ναι, ξενέρωμα, αλλά δεν πρέπει να χάσεις το στόχο σου για λίγες μέρες) και τα φιστίκια και λοιπά αλατισμένα σνακ με μπάρες από καρότο και αγγουράκι.
  • Δεν βαρυγκωμάς όταν παρουσιάζεται ευκαιρία για έξτρα φυσική άσκηση. Βγάλε για λίγο το ασανσέρ από τη ζωή σου και ανέβα στο διαμέρισμά σου από τις σκάλες (το ότι μένεις στον 4ο δεν λέει κάτι, εκτός κι αν είσαι φορτωμένη με όλα τα ψώνια της εβδομάδας). Γενικώς, επιχείρησε να ξεκουνηθείς από διαδρομές ή συνήθειες που σε βόλευαν.
  • Αν σε νικήσει ο πειρασμός και φας κάτι που δεν πρέπει (ένα γλυκό, λόγου χάριν), προς Θεού, μην παραλείψεις τα γεύματα της επόμενης μέρας για να εξιλεωθείς. Το θέμα είναι να είσαι υγιής και χορτασμένη. Όχι να λιποθυμήσεις απ’ τη στέρηση.
  •  Το κομμάτι της άσκησης και της ενυδάτωσης προσπάθησε να το εντάξεις γενικότερα στη ζωή σου. Αν έχει αποτέλεσμα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα, απλώς σκέψου τι μπορεί να κάνει στο σώμα σου μία πιο μακροχρόνια προσπάθεια, χωρίς το άγχος της τελευταίας στιγμής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact