ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης θα κάνει την ελληνική οικονομία να εκραγεί

«Αν έχετε χρήματα ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι πολύ φθηνά τώρα»

«Εμπιστευτείτε την Ελλάδα», τόνισε σε συνέντευξή του στο skynews ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι το καλύτερο μέρος για να επενδύσει όποιος ενδιαφέρεται, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει και μετά από μία περίοδο -σύντομη εκτιμώ- ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός και θα μεταμορφώσει την Ελλάδα στην πιο φιλελεύθερη Ελλάδα που φαντάζεστε. Μετά τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει την ελληνική οικονομία να εκραγεί! Αν έχετε χρήματα ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι πολύ φθηνά τώρα. Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη. Να είστε απόλυτα σίγουροι για αυτό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι το νόμισμα.

«Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν παράγουμε πολλά αγαθά. Αν είχαμε δραχμές ή μπολιβάρ ή πέσο, θα έπρεπε να παράγουμε πολλά αγαθά. Άρα, δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημα, αλλά η μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να κάνουμε πιο φιλελεύθερη την οικονομία μας και να μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται σταθερότητα που η Ευρωζώνη μπορεί να της δώσει. Αν είχαμε δραχμές θα υποτιμούσαμε το νόμισμα κάθε λίγο και η Βενεζουέλα θα ήταν καλύτερη από την Ελλάδα», εξήγησε.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, επικρίνοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία ξεκίνησε από τις τράπεζες. «Ο κ. Τσίπρας είναι λάθος. Το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία ξεκίνησε από το κράτος. Το 2010 χρεοκοπήσαμε και έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να εξυγιάνουμε την οικονομία μας και να μείνουμε στο ευρώ. Αφού χρεοκόπησε το κράτος, ακολούθησαν οι τράπεζες. Αλλά αυτό τώρα είναι ιστορία. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αν δεν δούμε το μέλλον θα χάσουμε τη μεγάλη εικόνα», υπογράμμισε.

Επίσης, υπενθύμισε τα στοιχεία της οικονομίας όταν άλλαξε η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας διαδέχθηκε τον κ. Σαμαρά στην πρωθυπουργία. «Όλοι εκτιμούσαν ότι η ελληνική οικονομία θα είχε ανάπτυξη 2,7% το 2015 και 3% το 2016. Αυτό δεν έγινε. Ο κ. Τσίπρας χρεοκόπησε από τα ψέματά του και υπέγραψε μνημόνιο για να μείνει στην Ευρωζώνη. Μπορεί να λες πολλά όταν είσαι στην αντιπολίτευση αλλά όταν έχεις την ευθύνη της χώρας πρέπει να παίρνεις ρεαλιστικές αποφάσεις. Εδώ είμαστε τώρα. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει αποφάσεις. Έχει χάσει πολύ χρόνο και η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για να χάσει. Άρα, πρέπει να πάμε γρήγορα και να κλείσει η αξιολόγηση», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact