ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί θα πάει ο Κώστας Καραμανλής στο ίδρυμα Νιάρχος

Θεωρεί το έργο αυτό μία προσωπική του επιτυχία

Στα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραστεί απόψε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού έδωσαν στην δημοσιότητα την φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή κατά την διάρκεια συνάντησης με τα μέλη του Δ.Σ του Ιδρύματος κ.κ Φίλιππο Νιάρχο, Σπύρο Νιάρχο και Ανδρέα Δρακόπουλο, το 2007 κατά τα πρώτα βήματα σχεδιασμού του έργου.

Παράλληλα η φωτογραφία συνοδεύεται από ένα κείμενο το οποίο αναφέρεται στο χρονικό της δημιουργίας του Ιδρύματος που υλοποιήθηκε «χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Σταύρος Σ. Νιάρχος” και την προσωπική συμβολή – σφραγίδα του Κώστα Καραμανλή» που ξεκίνησε το 2006 και σφραγίστηκε με την κύρωσή της από τη Βουλή τον Αύγουστο του 2009.

Αναλυτικά:

– Όλα ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου 2006. Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος». Στη συνάντηση εκδηλώνεται η πρόθεση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τη μελέτη, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών μεγάλων έργων: του Πολιτιστικού – Εκπαιδευτικού Πάρκου και εντός αυτού της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το Ίδρυμα ζητά να παραχωρηθεί μια κατάλληλη για το σχέδιό του έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και τη δέσμευση της Πολιτείας ότι δεν θα προέκυπταν στην πορεία κωλύματα και καθυστερήσεις.

Ο πρωθυπουργός ευχαριστεί τους εκπροσώπους του Ιδρύματος και ουσιαστικά «υιοθετεί» το σχέδιο. Μετά από εκτενείς συζητήσεις και ενέργειες επιλέγεται ως πλέον κατάλληλη η έκταση 200 στρεμμάτων του παλαιού Ιπποδρόμου. Στους μήνες πουν ακολουθούν ο Πρωθυπουργός επισπεύδει την εξέλιξη των διαδικασιών και συντονίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών. Σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς δίνονται οδηγίες και κατευθύνσεις οι οποίες στην πορεία μεταφράζονται σε γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις σύνθετων τεχνικών και διαδικαστικών ζητημάτων.

– Στις 11 Ιουνίου 2007 ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και οι εκπρόσωποι του Κοινωφελούς Ιδρύματος « Σταύρος Σ. Νιάρχος» κ.κ Ανδρέας Δρακόπουλος και Σπύρος Νιάρχος συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος για την υλοποίηση των έργων. Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο Πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας… Είναι ένα μεγάλο έργο πνοής, το οποίο προστίθεται στη μακρά σειρά προσφοράς του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» στον τόπο μας. Ένα έργο το οποίο αποδεικνύει ότι συνεχίζεται η μακρά παράδοση προσφοράς των επιφανών Ελλήνων ευεργετών, των ανθρώπων που διέθεσαν και διαθέτουν το περίσσευμα της δημιουργικής τους δράσης για το συλλογικό καλό».

Η προσωπική εμπλοκή του Πρωθυπουργού συνεχίζεται μέχρι την υπογραφή της σύμβασης και την κύρωσή της από τη Βουλή τον Αύγουστο του 2009. Χάρη σε αυτή διασφαλίσθηκε η απρόσκοπτη και εντός των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίηση του έργου.

Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή, απόψε στα εγκαίνια φαίνεται πως δεν έχει πολιτικές διαστάσεις, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι θεωρεί το έργο αυτό μία προσωπική του επιτυχία. Στα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραστούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταξύ άλλων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact