ΓΥΝΑΙΚΑ

Γούρια 2017: Μια μικρή αλλά σημαντική ώθηση για το 2017!

Επιτρέπεται ένα ξεκίνημα να μην έχει μαζί του την εύνοια της τύχης; Να μην έχει το γούρι του; Όχι! Το νέο έτος μάς κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι, γι’ αυτό κι εμείς ας του ετοιμάσουμε την υποδοχή που του αξίζει!

Για να το πετύχουμε, πέρα από καλή παρέα με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, ένα νοστιμότατο γιορτινό τραπέζι, υπέροχα δώρα και πολλές ευχές, χρειαζόμαστε κάτι ακόμα. Κάτι διακριτικό, λεπτεπίλεπτο, αλλά όμως ισχυρό και ικανό να στείλει όλη εκείνη τη θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε για να πάει καλά η χρονιά που έρχεται.

Όχι άδικα, αφού πάντοτε ο άνθρωπος ήθελε να ταυτίζει σε αντικείμενα, ειδικά κιόλας κοσμήματα, την ανάγκη του για καλή τύχη. Με τα πολλά, η τελευταία σχεδόν ταυτίστηκε με τον όρο γούρι.

Η λέξη προέρχεται από την αντίστοιχη τούρκικη για την τύχη (uğur) ή τη λατινική για τον οιωνό (augurium) και αφορά αντικείμενα, κοσμήματα ή γενικώς πράγματα που εμείς θεωρούμε τυχερά. Έτσι εξηγείται ότι μπορεί ένα δικό μας γούρι να είναι μικρής αξίας ή εντελώς απλοϊκό, αλλά να έχει για εμάς τεράστια συμβολική αξία και η σημασία του στη ζωή μας να είναι καθοριστική. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί αντικείμενο που έχει αξία αποκλειστικά και μόνο για εμάς, γιατί συνδεόμαστε μαζί του με κάποια σημαντική, προσωπική ιστορία.

Σαν και τον Γιώργο που απέκτησε το γούρι του μέσα από μια τρελή περιπέτεια: την ημέρα που έδωσε το τελευταίο και πιο δύσκολο μάθημα για να πάρει το πτυχίο του, καθώς επέστρεψε σπίτι, διαπίστωσε ότι είχε χάσει τα κλειδιά του στο πανεπιστήμιο! Κάλεσε τον κλειδαρά και αναγκάστηκε να βγάλει καινούρια κλειδιά.

Επειδή όμως όταν βγήκαν τα αποτελέσματα του μαθήματος, τελικά το πέρασε, θεώρησε σημάδι μεγάλης τύχης ότι εκείνη τη μέρα είχε χάσει το κλειδί του σπιτιού του! Από τότε έχει πάντοτε μαζί του ένα κλειδί για γούρι και δεν το αποχωρίζεται, ιδιαίτερα όταν έχει μπροστά του μια σημαντική πρόκληση να αντιμετωπίσει!

Ανεξάρτητα όμως από τα προσωπικά γούρια, όπως αυτό του Γιώργου, η λαϊκή παράδοση έχει αναπόσπαστα τα δικά της. Το τετράφυλλο τριφύλλι, συνυφασμένο με την κέλτικη παράδοση, είναι το κλασικό σύμβολο της τύχης, κυρίως για τους βόρειους λαούς.

Στη χριστιανική παράδοση πάλι, μεγάλη αξία ως γούρι έχει το σύμβολο του ψαριού, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη ζωή του ίδιου του Χριστού. Βέβαια, το διασημότερο ίσως γούρι συνολικά της Ελληνικής παράδοσης θεωρείται σίγουρα το ρόδι, που είναι το απόλυτο σύμβολο καλοτυχίας, ειδικό για κάθε νέα προσπάθεια ή κάθε είδους ξεκίνημα της ζωής μας. Γι’ αυτό και σπάμε ένα ρόδι συνήθως στο κατώφλι του σπιτιού μας, κυρίως την Πρωτοχρονιά, ώστε να έχουμε καλοτυχία για το νέο έτος που μόλις ήρθε.

Ρόδια, πέταλα, κλειδιά, ή και στεφάνια σε μοναδικά σχέδια είναι μόνο μερικά από τα γούρια 2017 που σας προσφέρουμε από το kosmima24.gr για να έχετε όλη την καλοτυχία με το μέρος σας εν όψει του νέου έτους!

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για να πάρετε μια γιορτινή γεύση που θα φτιάξει τη διάθεσή σας, απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία σε εμπνευσμένα σχέδια άριστης κατασκευής που καλύπτουν κάθε ανάγκη για τύχη και δώστε στο νέο έτος τη μικρή εκείνη ώθηση, που ίσως κάνει στο τέλος τη διαφορά!

Κάντε την παραγγελία σας σήμερα, είτε για εσάς, είτε φυσικά αν πρόκειται να χαρίσετε ένα υπέροχο δώρο και το kosmima24.gr θα το αποστείλει εντελώς δωρεάν εκεί που εσείς επιθυμείτε, μαζί με τις ευχές μας για υγεία και ένα χαρούμενο 2017 για όλους μας!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact