ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Apple πατεντάρει λογισμικό Επαυξημένης Πραγματικότητας

Όταν βγήκε το πρώτο iPhone στην αγορά, ο Steve Jobs είχε πει κατά τη διάρκεια μίας σύσκεψης με τους ανώτερους συμβούλους της Apple: « θα τα πατεντάρουμε όλα»…

Παρόλο που η Apple έχει αλλάξει σελίδα μετά το χαμό του Steve Jobs, η εταιρεία  εξακολουθεί και κατοχυρώνει ευρεσιτεχνίες με επιθετικό ρυθμό, σε όποιο τομέα της Τεχνολογίας θεωρεί ενδιαφέρον. Και η Εικονική και η Επαυξημένη Πραγματικότητα, είναι σίγουρα κάποιοι από αυτούς…

Δεν είναι τυχαίο που την περασμένη εβδομάδα η Apple πατεντάρισε 2 τεχνικές (1 για hardware και 1 για softwrare) που οδηγούν αναπόφευκτα στο συμπέρασμα πως η εταιρεία στρέφει το ενδιαφέρον της στην AR τεχνολογία!

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΤΗΣ APPLE

Η πατέντα με τον αριθμό 9560273, έχει τίτλο «Κινητό σύστημα πληροφοριών με τουλάχιστον μία κάμερα», αφορά συσκευή που «εμφανίζει στοιχεία σε ένα γυαλί κοντά στα μάτια του χρήστη». Η ευρεσιτεχνία έγκειται στην μπαταρία που ανάβει αυτόματα όταν η συσκευή εντοπίζει ένα αντικείμενο που πυροδοτεί την εμφάνιση πληροφοριών!

 

AppleΤο δεύτερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό 9558581 έχει τίτλο : «Μέθοδος για την αναπαράσταση εικονικών πληροφοριών σε πραγματικό περιβάλλον» και αφορά τεχνικές σε λογισμικό Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Η σχετική πατέντα δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα και εικονικές πληροφορίες πάνω στο πραγματικό περιβάλλον, χωρίς να αλλοιώνει κανένα  δεδομένο, ακόμα κι αν μεταξύ των 2 στοιχείων παρεμβάλλονται εμπόδια. Αυτό το καταφέρνει εμφανίζοντας διάφανα τα εικονικά στοιχεία, ώστε να μην μπερδεύεται ο χρήστης με τον πραγματικό κόσμο που περιηγείται.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ως ξεπερασμένα, οι τελευταίες αγωγές όμως μεταξύ των κατασκευαστών για το ποιός πρωτοανακάλυψε μια πατέντα (πχ Apple vs Samsung, Apple vs Microsoft, Apple vs Nokia κτλ), έκαναν την Apple να προφυλαχθεί από μελλοντικές περιπέτειες. Και το πιο σημαντικό, είναι πως όλες αυτές οι πατέντες αποδεικνύουν πως ο κολοσσός της Πληροφορικής, με εκατομμύρια φανατικούς χρήστες παγκοσμίως, ετοιμάζει στα εργαστήριά της μάσκα Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality Headset)..!

Τον ρόλο του πρωτοπόρου πάντως στην Επαυξημένη Πραγματικότητα τον κατέχει αναμφίβολα η Microsoft, η οποία έχει ήδη διαθέσει την σχετική AR μάσκα στην αγορά (για προγραμματιστές), και εντός του έτους αναμένονται οι πρώτες εκδόσεις για καταναλωτές, αλλά και οι πρώτες εφαρμογές για τους κατόχους του Hololens. Μένει να δούμε αν η Apple θα μπει δυναμικά στον κόσμο της Εικονικής και της Επαυξημένης Πραγματικότητας…

Στενός συνεργάτης – vrnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact