ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Δύση…άλωσε την Πόλη

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των πόλεων, η πόλη των δύο κόσμων.

Η Πόλη του Βυζαντίου, η Πόλη μας, που ξυπνά και ικανοποιεί τις αισθήσεις μας, η Πόλη που πάντοτε μας σαγηνεύει. Η Αυτοκρατόρισσα Κωνσταντινούπολη που γεννήθηκε επί Μεγάλου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο των σχεδίων του για την ανανέωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και έμελλε να γίνει η Βασιλεύουσα των Ελλήνων. Η δικιά μας Πόλη, με τις γειτονιές του Πέρα, που ακόμα ακούς Ελληνικά, το Ζάππειο Παρθεναγωγείο, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο, τους επτά λόφους, τις ακτές του Βοσπόρου, την Αγιά Σοφιά.

Στην Πόλη, όπου και εάν σταθείς, νιώθεις ένα συναίσθημα, το ίδιο πάντα, να διαπερνά την ραχοκοκαλιά σου, το συναίσθημα της μεγαλοπρέπειας του Βυζαντίου. Εκεί όμως που σταματά ο νους σου, είναι όταν στέκεσαι μπροστά στην Αγιά Σοφιά και θαυμάζεις το μεγαλείο της. Εκεί τελειώνουν τα λόγια και πλημμυρίζεις όμορφα συναισθήματα. Εκεί η μηχανή του χρόνου σαν ανεμοστρόβιλος παίρνει το μυαλό σου και το γυρίζει πολύ πίσω, τότε στις 6 Ιανουαρίου του 1449.

Αυτή την ημέρα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο κάστρο του Μυστρά γίνεται η στέψη του τελευταίου Αυτοκράτορα της πόλεως, του Κωνσταντίνου ΙΑ Δραγάση. Αυτός έμελλε να είναι ο Αυτοκράτορας που θα σήκωνε όλη την ευθύνη και το βάρος των περιστάσεων μιας ήδη κατακρεουργημένης Κωνσταντινούπολης, από τους Φράγκους κατά την πρώτη Άλωση του 1204.

Η Πόλη αλώθηκε, δεν παραδόθηκε!

«Σημαίνει ο Θιος, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,

σημαίνει κι η Αγιά Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,

με τετρακόσια σήμαντρα κι εξήντα δύο καμπάνες, κάθε καμπάνα

και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.

Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης

κι απ’ την πολλή την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες.

Να μπούνε στο χερουβικό και να ‘βγει ο βασιλέας.

φωνή τους ήρθε εξ ουρανού κι απ’ αρχαγγέλου στόμα:

Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τα’ άγια,

παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις κεριά σβηστείτε,

γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει.

Μον’ στείλτε λόγο στη φραγκιά, να ‘ρωτούνε τρία καράβια

το να πάρει το σταυρό και τα’ άλλο το βαγγέλιο,

το τρίτο, το καλύτερο, την άγια τράπεζά μας,

μη μας την πάρουν τα σκυλιά και μας τη μαγαρίσουν.

Η Δέσποινα ταράχθηκε κι εδάκρυσαν οι εικόνες.

«Σώπασε, κυρά Δέσποινα, και μη πολύ δακρύζεις,

Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας είναι».

Κι όμως είναι από τα …άγραφα!

Εκεί στα Άγραφα, πριν λίγες ημέρες έγινε κάτι που είναι από τα …άγραφα!

Ο Δήμος Αγράφων πραγματοποίησε εκδήλωση στην Παλαιά Βίνιανη, προκειμένου να τιμήσει τα 73 χρόνια της ιδρύσεως της “κυβέρνησης του βουνού”! Της “κυβέρνησης” των κομμουνιστο-συμμοριτών ΕΑΜ- βουλγάρων που θεωρούσαν ότι “από τη Λαμία και πάνω αρχίζει η Βουλγαρία”! Εκείνων που σήκωσαν τα όπλα κατά της Πατρίδος!

Στην εκδήλωση μετείχαν πολλοί νοσταλγοί εκείνης της “κομμουνιστικής” περιόδου!

Δεν κατηγορώ τους συμμετέχοντες! Κατηγορώ όμως και σιχτιρίζω την παρουσία του “λακέ” της αριστεράς, Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη! Του ανθρώπου που “με τα τέσσερα” ψηφίζει τα Μνημόνια που καταστρέφουν την Πατρίδα και το λαό της! Που ως δούλος σέρνεται στα κελεύσματα και στις εντολές των τοκογλύφων – “εταίρων” μας! Που έχει μετατραπεί μπροστά τους, ένας άθλιος γλείφτης προκειμένου να κρατηθεί αυτός και οι όμοιοί του στην Εξουσία!

Και θυμάται, μερικές τέτοιες στιγμές να το παίξει “αριστερός”! Μας κάλεσε δε, να αντιμετωπίσουμε το φασισμό που σηκώνει ξανά κεφάλι! Α΄ ρε καημένε, κονσερβοκούτι που σου χρειάζεται!

Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν εκεί, να και η μύγα μες το γάλα! Ο “δεξιούλης” Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, της “ιεράς” οικογένειας των Μητσοτάκηδων! Τέτοια σκλαβιά κ. Μπακογιάννη;; Τέτοια υποταγή στην ιδεολογική κηδεμονία της “αριστεράς”;;

Θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου πατέρα σου, Παύλου Μπακογιάννη!

Ο …Σαμαρικός, Κυριάκος Βελόπουλος!

Τι θυμήθηκα ξαφνικά! Κάπου τον Μάιο του 2012 η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά έβγαζε την παρακάτω ανακοίνωση: “Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τους πρώην Βουλευτές του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο και Παύλο Μαρκάκη. Κατά την συνάντηση οι κύριοι Βελόπουλος και Μαρκάκης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της ΝΔ ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για πανστρατιά των ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσχωρούνστη ΝΔ”!

Ανασκαλίζοντας το αρχείο μου, βρήκα μια συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου στην ΕΩ! Σε αυτή την συνέντευξη, τον ρωτάει ο δημοσιογράφος Μάκης Βραχιολίδης (4/10/2013) σε σχέση με την διάθεση του Σαμαρά να δώσει τη ΔΕΣΦΑ σε Αμερικανούς – Αζέρους και την ΔΕΠΑ στους Ρώσους: “Μια και μιλάμε για …ελιγμούς του Σαμαρά, τι ελιγμούς υπέρ της Ελλάδος έχει κάνει;; Και η απάντηση του κ. Βελόπουλου: Αυτός ήταν ένας ελιγμός υπέρ των εθνικών θεμάτων! Εάν έπεφτε τότε ο Σαμαράς και πηγαίναμε σε εκλογές θα είχαμε ήδη …αίμα. Θα πηγαίναμε σε αποσταθεροποίηση από τον αμερικανικό παράγοντα… αν ο Σαμαράς δεν έκανε αυτόν τον πολιτικό ελιγμό θα χυνόταν πολύ αίμα”!

Βέβαια ο “γιατρός” πολιτικός έχει δικαίωμα να αλλάζει συνεχώς στρατόπεδα! Μια στον Καρατζαφέρη, μια στον Σαμαρά! Όπως σήμερα, καθώς λένε οι πληροφορίες μας, μιλάει με τον Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ;; Με “κουμπάρο” τον Ιβάν Σαββίδη;;

Πάντως, εάν έχουν υπόσταση οι πληροφορίες μας, θα πρέπει να ανησυχούμε στη δημιουργία ενός νέου αναχώματος! Όπως η δοκιμασμένη συνταγή με τον ΛΑΟΣ και τους ΑΝΕΛ;;

Γιώργο μου …σε ακούν αλλά δεν σε ψηφίζουν!

Με ενημέρωσαν κάποιοι καλοί φίλοι, πως στην προχθεσινή εκπομπή του στο ΑΡΤ ο Γιώργος Καρατζαφέρης “τα χώνε” για άλλη μια φορά στον Γεωργιάδη και τον Βορίδη! Για χάρη των οποίων με διέγραψε, όταν του κατήγγειλα με επίσημη επιστολή μου, πως χωρίς την έγκριση του Συνεδρίου μετάλλαξαν την ιδεολογία ενός πατριωτικού κόμματος, με τη ρητορική τους, σε νεοφιλελεύθερο και νεοταξικό!

Μου είπαν επίσης, πως έκανε αναφορά σε αυτήν την εκπομπή, ζητώντας να γυρίσουν πίσω, σε δυο κορυφαία στελέχη την εποχή εκείνη του ΛΑΟΣ, του Ανδρέα Παπαμιχαήλ και της συζύγου του Βασιλικής Τσαμπιέρη!

Αχ! Πρόεδρε! Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα!

Πάντως, μπορεί να μην σε ψηφίζουν, αλλά τουλάχιστον σε ακούν Πρόεδρε!

Κάτι είναι και αυτό!!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact