ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Η Γιόκο Όνο σταμάτησε την κυκλοφορία του αναψυκτικού John Lemon

Η Γιόκο Όνο, χήρα του Τζον Λένον, έδρασε για τη διάσωση του ονόματος του συζύγου της με νομικές ενέργειες ώστε να σταματήσει η πώληση λεμονάδας που έφερε την ονομασία «John Lemon». Η πολωνική εταιρεία που πωλεί το αναψυκτικό, δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια και τελικά συμφώνησε να αλλάξει το όνομά σε «On Lemon» μετά την παρέμβαση των δικηγόρων της Γιόκο Όνο που έγινε μέσω νομικών επιστολών στη μητρική εταιρεία και τους διανομείς της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τώρα η εταιρία θα πρέπει να πουλήσει όλα τα αποθέματα των ποτών που φέρουν το όνομα «John Lemon» μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Η οικογενειακή επιχείρηση, η οποία διανέμει σε μπαρ και εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και 13 άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λέει ότι δεν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την εικόνα του Lennon για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της.

Οι δικηγόροι της Όνο δήλωσαν ότι η λεμονάδα παραβίασε το εμπορικό σήμα του ονόματος του συζύγου της και τα προσωπικά της δικαιώματα. Ζήτησαν να αποδοθούν ζημίες μεταξύ των 5.000 ευρώ ημερησίως και 500 ευρώ για κάθε μπουκάλι που πωλείται και ζήτησαν από το δικαστήριο της Χάγης να προσδιορίσει το ύψος της συνολικής αποζημίωσης. Ο Joris Van Manen, του ολλανδικού δικηγορικού γραφείου ο οποίος εκπροσώπησε τη Γιόκο Όνο έκανε λόγο για κακοποίηση και κατάχρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τζον Λένον.

Τα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν περιελάμβαναν και μια δημοσίευση στο Facebook που έδειχνε π μια μεγάλη τοιχογραφία του Λένον να απεικονίζεται κρατώντας λεμόνια με το λογότυπο της μάρκας. Ο Hugo Bałaziński του δικηγορικού γραφείου KSP, ο οποίος εκπροσωπούσε το σήμα «John Lemon», δήλωσε ότι η εταιρεία είχε καταχωρίσει το εμπορικό της σήμα το 2014 και ότι το «John Lenno» καταχωρίστηκε πέρυσι. Πρόσθεσε ότι τελικά ο πελάτης του είχε συνάψει συμφωνία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να απαγορευτεί η παραγωγή της λεμονάδας του.

H Γιόκο Όνο υπέβαλε μήνυση στην εταιρία που παράγει το John Lemon ΒΙΝΤΕΟ

lifo

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact