ΕΛΛΑΔΑ

Η συναυλία και η βράβευση του συνθέτη Δημήτρη Κατή από το «Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ»

Πραγματοποιήθηκε το 8ο ετήσιο συνέδριο του «Παγκοσμίου Φιλοσοφικού Φόρουμ» υπό την αιγίδα της UNESCO, 3 Οκτωβρίου – 6 Οκτωβρίου. Την περασμένη Τετάρτη, στα πλαίσια του πολιτιστικού του προγράμματος, έλαβε χώρα η συναυλία του διεθνούς φήμης Έλληνα πολυβραβευμένου συνθέτη Δημήτρη Κατή, ως επιτίμου καλεσμένου του Φόρουμ, με τίτλο «Οι Φιλοσοφικές Αρμονίες του Δημήτρη Κατή». Η εκδήλωση τελέστηκε στο «Ιστορικό Μουσείο» του «Πανεπιστημίου Αθηνών» στην πανέμορφη Πλάκα ακριβώς κάτω από τον βράχο της Ακροπόλεως, «στο Παλαιό Πανεπιστήμιο», κτίριο του 1610.

Η υποβλητική μουσική του συνθέτη σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο, ήταν πραγματικά μια φιλοσοφική εξύμνηση γεμάτη μελωδίες. Ερμηνεύτηκαν 7 συνολικά κομμάτια του δημιουργού: 1. «Dusty Heaven», 2. «Ο Μάντης (Δαίμονες και Τέρατα)», 3. «Κάνω μια Ευχή», 4. «It Hurts Me», 5. «Story of a Hero» (Γερμανική εκδοχή), 6. «Όνειρο Παλιό» καιi 7. «Deep Blue Star».

Το ζωντανό μουσικό πρόγραμμα του συνθέτη, με διάχυτο το αρμονικό συναίσθημα της φιλοσοφικής αναζήτησης, μέσα από τις μελωδίες, που συνδυάζουν το έπος, την ιστορία και τον ρομαντισμό. Διακεκριμένοι μουσικοί συνεργάτες με τη Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, θα ερμηνεύσουν τις συνθέσεις του Δημήτρη Κατή.

Πήραν μέρος οι ακόλουθοι μουσικοί κι ερμηνευτές, Φίλιππος Μοδινός – τενόρος, Χρήστος Αμβράζης – βαθύφωνος, Καίτη Πάντζαρη – τσέλο/τραγούδι, Rich Melville – σαξόφωνο, Τάσος Κατσούλης – πιάνο, Nadi Raj – τραγούδι, Γιώργος Αποστολόπουλος – ακουστική κοθάρα.

Ο Συνθέτης Δημήτρης Κατής είναι βραβευμένος πολλάκις στο Χόλυγουντ, από τα ‘Los Angeles Music Awards’, τα ‘Hollywood Music in Media Awards’, και από το πασίγνωστο ‘Billboard’. Έχει επίσης λάβει το Άστρο του Χόλλυγουντ σε μορφή βραβείου από το Hollywood F.A.M.E Award. Ο συνθέτης έχει βραβευτεί για την προαγωγή του Ελληνικού Δυτικού Πολιτισμού από τον Δήμαρχο Αθηναίων, με βραβείο Ελληνισμού από την ΑΗΕPA, καθώς και με το χρυσό κλειδί της πόλης του Portland στην πολιτεία του Maine, και πλήθος άλλων σημαντικών βραβείων και διακρίσεων διεθνώς, καθώς και κάτοχος πλατινένιου δίσκου με την ΕΜΙ.

Μετά την λήξη του μουσικού προγράμματος, το Φιλοσοφικό Φόρουμ βράβευσε τον συνθέτη Δημήτρη Κατή. Επίσης ευχαριστήριες μνείες για τη συμμετοχή τους δόθηκαν και στους ερμηνευτές των τραγουδιών. Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού φόρουμ Igor Kondrashin και ο αντιπρόεδρος, καθηγητής του Αυστριακού Πανεπιστημίου DUK, Πάρις Κατσίβελος προσωπικά βράβευσαν τον συνθέτη Δημήτρη Κατή.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λυμπερόπουλος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ, ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΤΖΑΡΗ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

NADI RAJ

RICH MELVILLE

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΔΙΝΟΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΚΗΝΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ, IGOR KONDRASHIN, ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ, ΚΑΡΙΝΑ ΝΤΡΙΓΚΑΝΟΒΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ, ΚΑΡΙΝΑ ΝΤΡΙΓΚΑΝΟΒΑ, EVELINE KONSTANTINIDIS-ZIEGLER

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ, NADI RAJ

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος – www.fnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact