ΚΟΣΜΟΣ

Το ισλαμικό κράτος απειλεί να αιματοκυλήσει το κέντρο της Νέας Υόρκης

Με επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος απειλεί το Ισλαμικό Κράτος τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως αντίποινα για το διάγγελμα Τραμπ περί αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε η τζιχαντιστική οργάνωση μέσω του λογαριασμού της στην εφαρμογή Telegram, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Περιμένετε για εμάς», «το ΙΚ στο Μανχάταν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των εξτρεμιστών, παρουσιάζοντας μία εικόνα της Times Square της Νέας Υόρκης μαζί με έναν εκρηκτικό μηχανισμό και έναν πυροκροτητή.

«Θα κάνουμε περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα σας μέχρι το τέλος και θα σας κάψουμε με τις φλόγες των πολέμων που ξεκινήσατε στο Ιράκ, στην Υεμένη, στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν. Απλώς περιμένετε» αναφέρει χαρακτηριστικά η απειλητική ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «η αναγνώριση από το σκυλί σας, ”Τραμπ”, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ θα μας κάνει να αναγνωρίσουμε τα εκρηκτικά ως πρωτεύουσα της δικής σας χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 20 μέρες η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία έχει σχεδόν εκμηδενιστεί στο έδαφος στη Συρία και το Ιράκ, προέβη σε απειλητικά μηνύματα εναντίον της Δύσης εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων, προαναγγέλλοντας επιθέσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Επιπλέον, πριν από τρεις ημέρες, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε υπόγεια διάβαση στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, με τον ύποπτο για την πυροδότηση, έναν 27χρονο μετανάστη από το Μπανγκλαντές, να βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact