ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιστορικό διπλό του Πανιωνίου μέσα στη Λεωφόρο

Ο σπουδαίος Πανιώνιος με το γκολ του Ντουρμισάι έφυγε με «διπλό» από την Λεωφόρο (0-1) και βρέθηκε ξανά στην 5άδα! Από την άλλη η κατρακύλα συνεχίζεται για μια ομάδα παρατημένη στη μοίρα της από όλους, με «πρωταγωνιστές» που δεν γνωρίζουν το μέγεθος του συλλόγου!

Πως ξεκίνησαν:

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με τον Διούδη κάτω απ’ τα γκολπόστ, δεξιά στην τετράδα της άμυνας τον Γιόχανσον, αριστερά κανονικά τον Χουλτ παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και στο κέντρο των μετόπισθεν οι Κουτρουμπής και Κολοβέτσιος. Ο Γιακούμπα Σιλά στα χαφ για τους πράσινους με στήριγμα τον Ρόμπιν Λουντ, οι Χατζηγιοβάνης και Καμπέσας θα κινηθούν πλάγια και ο Άλτμαν θα βρίσκεται πίσω από τον Μολίνς.

Οι «κυανέρυθροι» με τον Κότνικ κάτω απ’ τα δοκάρια, είχαν τους Βλάχο, Χατζισαφί, Γκιοατά και Μπανανά στην άμυνα. Οι Σιώπης και Κόρμπος ήταν στο χώρο του κέντρου στο 4-2-3-1, ο Σαββίδης μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ οι Σπιριντόνοβιτς και Λάμπρου κάλυψαν δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα (έτσι ξεκίνησαν οι δυο τους, αλλάζοντας στην πορεία). Στην κορυφή ο Γεσίλ.

Το ματς:

Αν αναζητήσει κανείς θετικά πράγματα για τον Παναθηναϊκό από το πρώτο ημίχρονο, δεν θα βρει τίποτα. Οι «πράσινοι» δίχως κίνηση, με πολλά λάθη – ορισμένα εξ αυτών αβίαστα – δίχως να μπορεί η μπάλα από τα χαφ να πάει στην επίθεση με σωστό τρόπο και με τον Μολίνς τόσο μόνο που υπήρξαν στιγμές στις οποίες ο Άλτμαν έπαιξε ακριβώς δίπλα του, η κατάσταση για το «τριφύλλι» ήταν αρκετά κακή… Αντίθετα, ο Πανιώνιος, έδειχνε πιο σίγουρος στα πατήματά του και στις προσπάθειες που ξεκινούσαν από αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι στη Λεωφόρο έκαναν την πρώτη καλή φάση στο 8′ με τον Γεσίλ που βρέθηκε εντός περιοχής αλλά σούταρε ψηλά, ενώ στο 22′ ο Σπιριντόνοβιτς με αριστερό διαγώνιο σουτ απείλησε την εστία του Διούδη, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Τα μπακ του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να προσφέρουν στο παιχνίδι, ακόμα κι όταν ο Χουλτ πήρε κάποια μέτρα, ενώ ο τρόπος με τον οποίο ο Πανιώνιος μαζευόταν για να αμυνθεί, έκλεινε όλους τους χώρους. Σε συνδυασμό με τη στατικότητα των παικτών του Ουζουνίδη, δεν υπήρχε τρόπος να γίνουν ευκαιρίες. Έτρεξαν λίγο περισσότερο στο φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι, αλλά κι αυτό δίχως ουσία. Μονάχα ένα σουτ του Μολίνς στο 21′ (στη μοναδική καθαρή ευκαιρία για γκολ από συνεργασία πράσινων στο πρώτο 45λεπτο) κρίνεται ως αξιόλογη απόπειρα για γκολ.

Στην επανάληψη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε άμεσα δυο κινήσεις, με τον Ρέις στα χαφ αντί του Σιλά και τον Χίλιεμαρκ σε ελεύθερο ρόλο, εκεί που στο πρώτο μέρος βρισκόταν ο Άλτμαν. Ο Ισραηλινός πέρασε στην αριστερή πλευρά και το παιχνίδι στην επανέναρξή του απέκτησε για ελάχιστα λεπτά ρυθμό. Σε αυτό βοήθησε η όρεξη που προσπάθησε να βάλει στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού ο Χίλιεμαρκ, οι πράσινοι άλλαξαν κάποιες… πάσες παραπάνω σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, όμως και ο Πανιώνιος ήξερε πως μπορούσε να γίνει επικίνδυνος από τη δική του αριστερή πτέρυγα. Οι πράσινοι δεν απέφυγαν τα λάθη σε στιγμές που η μεταφορά της μπάλας φάνταζε απίστευτα εύκολη, με τους «κυανέρυθρους» να παρουσιάζουν από κάποιο σημείο κι έπειτα ορισμένα κενά τα οποία όπως και όσο μπορούσε, ο Παναθηναϊκός ήθελε να τα βρει και να τα εκμεταλλευτεί. Κι από εκεί που δεν το περίμενε, η ομάδα του Γρηγορίου βρήκε το γκολ! Μπορεί να έψαχνε κυρίως από αριστερά, όμως στο 74′ μια κάθετη του Σιώπη και μια κακή συννενόηση των Ρέις και Κολοβέτσιου, έβγαλε τον Ντουρμισάι απέναντι από τον Διούδη για το 1-0! Το γκολ αυτό αποσυντόνισε πλέον πλήρως το «τριφύλλι», που δεν κατάφερε να κάνει τίποτα για να ψάξει μια απάντηση και ο Πανιώνιος έφυγε από τη Λεωφόρο με τη σημαντική νίκη…

MVP: Ο Ντουρμισάι. Πέρασε με αλλαγή στο ματς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και κατάφερε, έστω και από το μεγάλο λάθος των Ρέις και Κολοβέτσιου, να πλασάρει σωστά στο 73′ για το 1-0.

Στο ύψος του: Ο Σπιριντόνοβιτς. Μέχρι και τη στιγμή που αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν τρομερά δραστήριος, κατάφερνε να προκαλέσει ανησυχία στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού με τις προωθήσεις, αφού άλλωστε, το παιχνίδι στην κόντρα είναι από τα δυνατά σημεία των «κυανέρυθρων».

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιόχανσον. Θα μπορούσαν στη θέση του να βρεθούν οι περισσότεροι απ’ όσους αγωνίστηκαν για τον Παναθηναϊκό, όμως ο Σουηδός ήταν παντελώς απαθής, δεν είχε εμπιστοσύνη ούτε στον ίδιο του τον εαυτό, δεν βοηθούσε ούτε τον Καμπέσας στο πρώτο ημίχρονο, ούτε τον Χίλιεμαρκ ή τον Εμμανουηλίδη στην επανάληψη. Στις επιθέσεις του Πανιωνίου από αριστερά, δεν είχε τρόπο να σταματήσει τις φάσεις…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Άλτμαν, Μολίνς, Καμπέσας (70′ Εμμανουηλίδης), Λουντ, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Σιλά (46′ Χίλιεμαρκ), Χατζηγιοβάνης (46′ Ρέις)

Πανιώνιος: Κότνικ, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (70′ Μασούρας), Λάμπρου, Γκιοατά, Γεσίλ (60′ Ντουρμισάι), Σιώπης, Χατζισαφί, Μπανανά, Βλάχος, Σαββίδης (84′ Παπαγεωργίου)

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact