ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός λύγισε στο Τορίνο από τη Γιουβέντους με σκορ 3-2 σε ματς διαφήμιση για το ποδόσφαιρο για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως, ο Ρομπέρτο κράτησε «ζωντανό» το όνειρο της πρόκρισης, καθώς απέκρουσε στις καθυστερήσεις πέναλτι του Βιδάλ.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν στα ίσα τους Μπιανκονέρι στο Juventus Stadium, όμως μέσα σε δύο λεπτά (65΄-66΄) δέχτηκαν ισάριθμα γκολ. Κρίμα για την ομάδα του Μίτσελ. Η πειραϊκή ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια στην καυτή ιταλική έδρα μέσα σε γλιστερό τερέν λόγω της συνεχούς βροχής όμως δεν κατόρθωσε να πάρει τίποτα από τη Γηραιά Κυρία.

Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στις καθυστερήσεις όταν ο Μιλιβόγεβιτς ανέτρεψε τον Τέβες. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βιδάλ και ο Ρομπέρτο απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Πάντως όλα ανοιχτά στον 1ο όμιλο στην υπόθεση της πρόκρισης στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο Ολυμπιακός και η Γιουβέντους με έξι βαθμούς κυνηγάνε τη δεύτερη θέση. Φαβορί για την πρώτη είναι η Ατλέτικο.

Οι Ερυθρόλευκοι ζητάνε τουλάχιστον έναν βαθμό στη Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο στη Μαδρίτη την ερχόμενη αγωνιστική και νίκη στο τελευταίο ματς στο Γ. Καραϊσκάκης με τη Μάλμε για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άλλαξε το σύστημα της Γιουβέντους σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, τοποθετώντας τον Βιδάλ σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή, πίσω από το δίδυμο Τέβες, Μοράτα.

Το 3-5-2 του ιταλού κόουτς έγινε 4-3-1-2. Οι Μπιανκονέρι μετέφεραν το παιχνίδι στην εστία του Ρομπέρτο και σφυροκόπησαν τον Ολυμπιακό στα πρώτα 20 λεπτά.

Οι γηπεδούχοι είχαν παιχνίδι κατοχής με τους καλούς χειριστές της μπάλας Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο.

Ο Αντρέα Πίρλο ήταν ο οργανωτής του παιχνιδιού της Γηραιάς Κυρίας και κατόρθωσε να εξαιρετικό χτύπημα φάουλ με το δεξί να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 21΄ (1-0). Ο διεθνής μέσος της Γιούβε πανηγύρισε με γκολ την 100η συμμετοχή του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση από στημένη φάση. Στο 24΄ σε κόρνερ του Ντομίνγκες ο προωθημένος Μποτία νίκησε στον αέρα τον Κιελίνι και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα :1-1.

Ο Μίτσελ πραγματοποίησε μία αλλαγή σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Ο Αφελάι πήρε τη θέση του σκόρερ στο Γ. Καραϊσκάκης, Κασάμι. Οι Πειραιώτες ακολούθησαν το σύστημα 4-3-2-1 και έβγαλαν το πρώτο 45λεπτο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι χαφ Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης έκλεισαν χώρους και περιόρισαν τη δραστηριότητα του Βιδάλ.

Οι Ιταλοί δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο. Ο Μοράτα έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες ( 31΄, 42΄). Ευκαιρίες έχασαν και οι Μπονούτσι (29΄), Πογκμπά (43΄) οι οποίοι δεν βρήκαν στόχο από θέση βολής.

Στο β΄ ημίχρονο το ματς έγινε ροντέο. Η ομάδα του Μίτσελ πήρε προβάδισμα στο σκορ (1-2) με κεφαλιά του Εντινγκά, ύστερα από σέντρα του Μανιάτη (61΄), ωστόσο ο Μίτσελ δεν μπόρεσε να βοηθήσει στη σκακιέρα του ματς με γρήγορη αλλαγή. Η Βέκια Σινιόρα χτύπησε αστραπιαία!

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο Ρομπέρτο στο 66΄. Σε σέντρα του Πίρλο, κεφαλιά του Μανιάτη, κεφαλιά του Γιορέντε η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ρομπέρτο στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (2-2).

Στο επόμενο λεπτό (66΄) , από αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Πογκμπά γιόρτασε το 100ο παιχνίδι του στη Γιουβέντους με γκολ. Η μπάλα στρώθηκε από κόντρα του Μποτία στον γάλλο αμυντικό χαφ ο οποίος μέσα από στην περιοχή έγραψε το 2-3.

Η ομάδα του Αλέγκρι έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες με τους Τέβες (85΄), Περέιρα (88΄) και ο Ολυμπιακός έφθασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ελεμπντελαουί (αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 78΄).

Το ματς διαιτήτευσε ο Αγγλος Mάρτιν Ατκινσον Κίτρινη κάρτα: Τέβες, Μποτία.

Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2 (B’ ημίχρονο)


Γκολ: 21′ Πίρλο (Γιουβέντους) – 24′ Μποτία (Ολυμπιακός), 61′ Eντινγκά (Ολυμπιακός), 65′ Γιορεντε (Γιουβέντους), 66′ Πογκμπά (Γιουβέντους)

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχστάινερ, Ασαμόα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Μοράτα, Τέβες.

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Στοράρι, Ογκμπόνα, Παντοΐν, Περέιρα, Κομάν, Τζιοβίνκο, Γιορέντε.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Τσόρι, Αφελάι και Μήτρογλου.

Στον πάγκο οι: Μέγιερι, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Κασάμι, Μπουχαλάκης, Φουστέρ και Διαμαντάκος.

Η βαθμολογία (Α’ όμιλος):
1. Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (10-3)
2. Ολυμπιακός 6 (6-7)
3. Γιουβέντους 6 (5-4)
4. Μάλμε 3 (2-9)

Η επόμενη αγωνιστική (24/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact