ΚΟΣΜΟΣ

Καλλιτέχνης κλείστηκε για μία εβδομάδα μέσα σε έναν βράχο

Το «ταξίδι στο εσωτερικό της πέτρας» – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ο 44χρονος γάλλος καλλιτέχνης Αμπραάμ Πουανσεβάλ πέρασε μία εβδομάδα τ«εντοιχισμένος» μέσα σε έναν βράχο βάρους 12 τόνων. Βγήκε μάλιστα σήμερα, «ελαφρώς ζαλισμένος» από την τρύπα όπου «ταξίδευε σαν αστροναύτης», στο Παλέ ντε Τοκιό, στο Παρίσι.

Ο Πουανσεβάλ, γνωστός για τις εκκεντρικές «παραστάσεις» του, είχε μπει την περασμένη Τετάρτη στον βράχο, όπου είχε σκαλίσει μια τρύπα σε μορφή καθισμένου ανθρώπου.

glkallllvr2Σε παλαιότερο καλλιτεχνικό εγχείρημά είχε περάσει μία εβδομάδα στην κορυφή ενός στύλου 20 μέτρων έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό Gard du Nord του Παρισιού.

Στη συνέχεια, τα δύο μισά του βράχου έκλεισαν ερμητικά και ο καλλιτέχνης ξεκίνησε αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «ταξίδι στο εσωτερικό της πέτρας» και «μορφή κρυσταλλοποίησης ή απολίθωσης».

«Η καρδιά του βράχου είχε σκαλιστεί για να ταιριάζει στη σιλουέτα μου, σε λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις για να μπορώ να κινούμαι ελαφρώς. Υπήρχαν μικρές κόγχες στο πλάι για να αποθηκεύω νερό και τροφή» εξήγησε ο ίδιος.

glkallllvr3Έχει περάσει 13 ημέρες μέσα σε μια κούφια αρκούδα.

Μια κάμερα, τοποθετημένη μέσα στον βράχο, μετέδιδε την «παράσταση» του Πουανσεβάλ ώστε το κοινό να μπορεί να την παρακολουθεί απευθείας.

Την περασμένη Παρασκευή, όντας μέσα στον βράχο, ο καλλιτέχνης μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό «ταξιδεύει χωρίς να κινείται, σαν να ήταν αστροναύτης» και ότι δεν αισθάνεται καθόλου καταπιεσμένος.

glkallllvr4Έχει διασχίσει τον ποταμό Ροδανό μέσα σε ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι με φελλό.

«Το δυσκολότερο πράγμα είναι να οργανώσω τον ύπνο μου. Δεν ξέρω ποτέ αν κοιμάμαι πολύ ή λίγο, είναι παράξενο. Έχω μια αίσθηση του χρόνου, για το πότε ανοίγει το μουσείο, επειδή ακούω διάφορους ήχους αλλά δεν καταλαβαίνω αν είναι μέρα ή νύχτα», αφηγήθηκε.

Πολλοί επισκέπτες του Παλέ ντε Τοκιό πλησίαζαν στον βράχο και μιλούσαν στον έγκλειστο καλλιτέχνη. Κάποιοι του διάβαζαν ποιήματα, άλλοι του αφηγούνταν τα όνειρά τους. Ένας νεαρός τον ψυχαγώγησε παίζοντας κιθάρα.

glkallllvr5Πέρασε μια εβδομάδα σε μια υπόγεια τρύπα κάτω από ένα βιβλιοπωλείο στη Μασσαλία.

Ο Πουανσεβάλ θα ξεκουραστεί μερικές ημέρες πριν ξεκινήσει το επόμενο καλλιτεχνικό εγχείρημά του, πάντα στο Παλέ ντε Τοκιό.

Στις 29 Μαρτίου θα αρχίσει να κλωσάει 12 αυγά κότας και θα παραμείνει ακίνητος, κάτω από μια χοντρή κάπα (για να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία) επί 26 ημέρες.


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact