ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Καταδικάστηκε γείτονας γνωστού ηθοποιού επειδή πυροβόλησε το σκύλο του

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 5000 ευρώ, καταδικάστηκε γείτονας του Χρήστου Πλαΐνη, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο του …αεροβόλου του το σπίτι του γνωστού ηθοποιού, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χτυπήσει σοβαρά τον σκύλο.

Ο ηθοποιός, γνωστός για τους ρόλους τους στην τηλεόραση αλλά και στο θέατρο, χρειάστηκε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία αφού εκτός από το σοβαρό τραύμα που δέχθηκε στην πλάτη το σκυλί του, φοβήθηκε και για τα δύο ανήλικα παιδιά του, τα οποία συνήθιζαν να παίζουν μαζί με το ζώο συντροφιάς στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους. Έτσι, ο συνταξιούχος γείτονάς του κάθισε στο εδώλιο του Ι’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, κατηγορούμενος για την πλημμεληματική αξιόποινη πράξη της κακοποίησης ζώου.

Τα γεγονότα, που από τύχη δεν εξελίχθηκαν σε δράμα, εξιστορήθηκαν από το Χρήστο Πλαϊνη όταν ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα. “Τελευταία φορά είδα ένα σημάδι στην ντουλάπα. Μετά είδα ότι το σκυλί είχε τραύματα στην πλάτη. Κατά καιρούς είχε βρει σημάδια από σφαιράκια στην πόρτα της κουζίνας και στα κάγκελα του μπαλκονιού. Ανησυχούσα γιατί είχα παιδιά. Άλλη φορά, ο γιος μου ήταν περίπου ενός έτους και άκουσα τις βολίδες να περνάνε κοντά μας και να καταλήγουν στην εργαλειοθήκη. Τότε έσπευσα στην αστυνομία” είπε ο 43χρονος ηθοποιός στην κατάθεσή του.

Όπως εξήγησε, το 2013 βρήκε σημάδια από τα σφαιρίδια του αεροβόλου σε διάφορα σημεία στο μπαλκόνι του, αλλά και στην πλάτη του σκύλου του: “είδα το σκύλο χτυπημένο. Είναι ένα ροντβάιλερ, το οποίο δεν ενοχλεί γιατί μένει μέσα στο διαμέρισμα και βγαίνει μερικές φορές στο μπαλκόνι. Το είχα πάρει γιατί με είχαν ληστέψει”. Στην ερώτηση του δικαστηρίου πώς προέκυψε ότι ο συνταξιούχος γείτονάς του ήταν αυτός που τραβούσε κάθε φορά τη σκανδάλη, ο Χρ. Πλαΐνης ανέφερε πως “απέναντι από το μπαλκόνι μου έχει μία πολυκατοικία και μόνο ένα παράθυρο βλέπει σε εμένα, λόγω της βλάστησης. Σε συνδυασμό με την κλίση των χτυπημάτων δεν μπορεί να είναι άλλο διαμέρισμα. Αυτό μου είπαν και οι αστυνομικοί”.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό,  οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν τυπικές, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει για ποιό λόγο δέχθηκε αυτή την επίθεση. Μάλιστα, υποστήριξε πως του είχε αναφέρει για τις σφαίρες αεροβόλου που έβρισκε στο μπαλκόνι του, με τον κατηγορούμενο να του αναφέρει πως δεν ήξερε κάτι σχετικό για την υπόθεση.

Κάτοχος αεροβόλου

Από την πλευρά του, ο συνταξιούχος γείτονας αρνήθηκε την κατηγορία, υπογραμμίζοντας ότι κι ο ίδιος είναι φιλόζωος και δεν θα διανοείτο να κάνει κάτι τέτοιο. “Ο κύριος μπορεί να έβγαλε βόλτα το σκύλο του και κάποιος πιτσιρίκος να του έριξε από την παραπέρα γωνία. Γιατί αυτή η εκδοχή που σας δίνω εγώ, να μην είναι η αληθινή;” αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι όλα είναι συμπτώσεις. Φαίνεται όμως, το γεγονός ότι και ο ίδιος διαθέτει αεροβόλο, το οποίο κρατά “ως ενθύμιο από τα παιδικά του χρόνια”, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Εισαγγελέας:  Οι “συμπτώσεις” αυτές καταλήγουν σε μία βεβαιότητα…. Η φορά της βολής, η κλίση των χτυπημάτων στο ζώο, είστε ιδιοκτήτης αεροβόλου… δεν ψάξατε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ρωτώντας άλλους γείτονες σας;

Κατηγορούμενος: Δεν έκανα έρευνα γιατί και αυτός δεν έκανε. Να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας;

Εισαγγελέας: Πάντως και ο ισχυρισμός ότι μπορεί να έγινες κατά τη διάρκεια βόλτας, δεν στέκει. Δεν θα το καταλάβαινε εκείνη τη στιγμή από τα τραύματα;

Κατηγορούμενος: Γιατί να το καταλάβει;

Εισαγγελέας: Γιατί πονάει το ζώο, κύριε! Όπως προκύπτει από το ιατρικό πιστοποιητικό , το τραύμα ήταν σοβαρό…

Τελικά ο συνταξιούχος γείτονας κρίθηκε ένοχος, με αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία “προέκυψε πέραν αμφιβολίας ότι η πράξη τελέστηκε. Ο μάρτυρας μίλησε με βεβαιότητα και χωρίς να έχει λόγο να στραφεί κατά του κατηγορουμένου, τον υπέδειξε”.

Χρήστος Πλαϊνης – Το κόκκινο δωμάτιο ΒΙΝΤΕΟ

news247

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact