ΚΑΙΡΟΣ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος – Ποιες περιοχές θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα

Οι ισχυροί καύσωνες που ταλαιπώρησαν τους Έλληνες το περασμένο 20ήμερο, δίνουν τη θέση τους στην κακοκαιρία.
Το σύστημα που έρχεται από τα βόρεια, ναι μεν είναι θα είναι σύντομο, ωστόσο, φέρνει μαζί του βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους αγρότες που ενδεχόμενη χαλαζόπτωση θα καταστρέψει τους κόπους μιας χρονιάς.

Από το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους στη βόρεια Ελλάδα όπου κατά τόπους σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες. Σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται για αθώα καλοκαιρινά μπουρίνια, αλλά για ισχυρότατες καταιγίδες που ενδέχεται να διαρκέσουν και ώρες.
Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου, θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά διαστήματα τα νησιά του Ιουνίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Αττική, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα (17/07/2017) το νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το πρωί τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (περιλαμβανόμενης πρόσκαιρα και της Αττικής), την Εύβοια, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και τη Θράκη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως σε Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ

Φαίνεται ότι σταδιακά από την Τρίτη η κακοκαιρία θα μας αποχαιρετήσει. Αναμένονται και την Τρίτη λίγες τοπικές κατά βάση βροχές αλλά όχι αξιόλογες σε σχέση με το διήμερο Κυριακής – Δευτέρας.

Καλό Σ/Κ σε όλους και καλώς να έρθουν και οι βροχές. Τις χρειαζόμαστε μετά τους δύο καύσωνες. Αρκεί βέβαια να μην δημιουργήσουν προβλήματα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, που για άλλη μια φορά προσπάθησα να σας ενημερώσω αναλυτικά και αρκετές ημέρες πριν ώστε να μην σας πιάσει η κακοκαιρία εξ απροόπτου…
Καλή συνέχεια φίλοι μου!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact