ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΔΕ: Η Δούρου έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες -Μια συγγνώμη προς τους δημάρχους δεν βλάπτει

Ως απολογητικού ύφους χαρακτηρίζει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδα την επιστολή της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου προς τους δημάρχους του λεκανοπεδίου Αττικής με αφορμή τις φονικές πλημμύρες.

«Θα μπορούσε να είναι το απολογητικό υπόμνημα της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ίδιου της του εαυτού» τονίζει η ΚΕΔΕ η οποία σημειώνει ότι «η κυρία Δούρου έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες» και τονίζει: «Μια συγγνώμη προς τους δημάρχους δε βλάπτει».

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ η επιστολή της Ρένας Δούρου στους Δημάρχους του Λεκανοπεδίου, «αναδεικνύονται τρία πραγματικά γεγονότα»: Οτι «οι μεγαλοστομίες και τα ψέματα έχουν «πολύ κοντά ποδάρια»» ότι «παραδέχεται έμμεσα ότι έλεγε ψέματα στους πολίτες της Αττικής» και ότι «βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιφάσεις και αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε».

Τέλος, η ΚΕΔΕ με αφορμή όσα βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες στην Μάνδρα, την Κατερίνη, την Σύμη και αλλού τονίζει ότι απαιτείται «να υπάρξει άμεσα μεταβίβαση πόρων, αρμοδιοτήτων κι ευθυνών από το Κεντρικό Κράτος προς τους Δήμους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

«Η κυρία Δούρου έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες –Μια συγνώμη προς τους δημάρχους δε βλάπτει.

Η σημερινή επιστολή που απέστειλε η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου στους Δημάρχους του Λεκανοπεδίου, θα μπορούσε να είναι το απολογητικό υπόμνημα της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ίδιου της του εαυτού.

Στην απολογητικού ύφους επιστολή της, αναδεικνύονται τρία πραγματικά γεγονότα.

Πρώτον, έπρεπε να μεσολαβήσει μια προεκλογική περίοδος , να συμπληρωθούν τρία χρόνια θητείας της στην Περιφέρεια Αττικής και να χαθούν είκοσι ανθρώπινες ζωές, για να αντιληφθεί τελικά ότι απαιτούνται πάνω από 8 χρόνια για να ολοκληρωθούν μεγάλα έργα, σαν αυτά που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία. Η κα Περιφερειάρχης πλέον «νιώθει στο πετσί της» ότι οι μεγαλοστομίες και τα ψέματα έχουν «πολύ κοντά ποδάρια».

Δεύτερον, η κα Δούρου παραδέχεται έμμεσα ότι έλεγε ψέματα στους πολίτες της Αττικής προεκλογικά, όταν τους υπόσχονταν τον Οκτώβριο του 2014 ότι θα ολοκληρώσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλιώς «θα πήγαινε σπίτι της». Ασφαλώς και δεν περιμένουμε να αποφασίσει να πάει σπίτι της. Όμως διαπιστώνουμε ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες, των οποίων υφάρπαξε την ψήφο λέγοντας τους ψέματα. Ούτε φυσικά να ζητήσει συγγνώμη από τους Δημάρχους, τους οποίους έβαλε κι αυτούς στο «κάδρο» των ευθυνών για τις καταστροφές που έγιναν.

Τρίτον, η κα Δούρου βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιφάσεις και αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Από τη μια εμφανίζει ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα μεγάλων έργων και παρεμβάσεων ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο φυσικά δεν έχει υλοποιήσει παρά σε ελάχιστο βαθμό. Δεν είναι τυχαίο πως κόβει κορδέλες έργων που αποφασίστηκαν από προηγούμενες Διοικήσεις της Περιφέρειας κι όχι κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας. Από την άλλη, κρύβεται πίσω από έναν Δασάρχη για να δικαιολογήσει την ανικανότητά της να κάνει το αυτονόητο, να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Έπρεπε να χαθούν είκοσι ζωές για να αντιληφθεί τις ευθύνες του Δασάρχη; Τι έκανε τρία χρόνια ως Περιφερειάρχης για να αλλάξει το αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο; Πόσες πιέσεις άσκησε στην Κεντρική Κυβέρνηση; Αυτή είναι η δουλειά της κι όχι να χρησιμοποιεί τα χρήματα της Περιφέρειας για να χρηματοδοτεί τα ρέπος του Βαρουφάκη.

Όλα όσα βιώσαμε τις τελευταίες μέρες στη Μάνδρα, την Κατερίνη, τη Σύμη και την υπόλοιπη Ελλάδα, αναδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια γενναία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους.

Να υπάρξει άμεσα μεταβίβαση πόρων, αρμοδιοτήτων κι ευθυνών από το Κεντρικό Κράτος προς τους Δήμους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Οι πολίτες κουράστηκαν να παρακολουθούν το γαϊτανάκι ευθυνών μεταξύ Κεντρικού Κράτους, Περιφερειών και Δασαρχών και στο ενδιάμεσο, να χάνονται ζωές αθώων πολιτών. Ως εδώ».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact