ΚΟΣΜΟΣ

«Κόκκινη γραμμή» για τη Νότια Κορέα η τοποθέτηση πυρηνικής κεφαλής από τη Βόρεια

Στο τραπέζι «όλες οι επιλογές» επανέλαβε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

Η τοποθέτηση πυρηνικής κεφαλής σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο από τη Βόρεια Κορέα είναι η «κόκκινη γραμμή» που θέτει η Νότια, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας.

Ο Μουν Τζε Ιν  έχει κατ’ επανάληψη καλέσει την Πιονγιάνγκ «να μην περάσει την κόκκινη γραμμή» αλλά δεν είχε διευκρινίσει στο παρελθόν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

«Θα θεωρούσα ότι η Βόρεια Κορέα περνά μια κόκκινη γραμμή εάν εκτοξεύσει και πάλι έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και τοποθετήσει σε αυτόν μια πυρηνική κεφαλή»  ξεκαθάρισε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησής του.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους στο Σαντιάγο της Χιλής ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι αναφορικά με το θέμα της Βόρειας Κορέας και ότι τα κράτη της Λατινικής Αμερικής θα πρέπει να διαρρήξουν τους δεσμούς τους με την Πιονγκγιάνγκ.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος στρατηγικής του Τραμπ Στιβ Μπάνον δήλωσε ότι δεν υπάρχει «στρατιωτική λύση» στις πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας λόγω του βεληνεκούς του πυροβολικού της Πιονγκγιάνγκ που φθάνει έως την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

«Μέχρι να λύσει κάποιος αυτό το σκέλος της εξίσωσης και να μου δείξει ότι 10 εκατ. άνθρωποι στη Σεούλ δεν θα πεθάνουν μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από τη χρήση συμβατικών όπλων, δεν γνωρίζω για τι πράγμα μιλάτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ» δήλωσε ο Μπάνον στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The American Prospect, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Ο Μπάνον δήλωσε επίσης ότι πιέζει την αμερικανική κυβέρνηση να υιοθετήσει μια σκληρότερη γραμμή σε ό,τι αφορά το εμπόριο με την Κίνα και να μην θέσει τις καταγγελίες για τις εμπορικές της πρακτικές σε δεύτερη μοίρα με την ελπίδα ότι το Πεκίνο θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Για εμένα, ο οικονομικός πόλεμος με την Κίνα είναι τα πάντα. Και πρέπει να επικεντρωνόμαστε μανιωδώς σε αυτό», δήλωσε ο Μπάνον στο American Prospect.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact