ΕΛΛΑΔΑ

Ξέφραγο αμπέλι η βουλή: Καρέ καρέ η εισβολή αντιεξουσιαστών στη βουλή

Ξέφραγο αμπέλι η βουλή: Καρέ καρέ η εισβολή αντιεξουσιαστών στη βουλή

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ομάδα περίπου 30 ατόμων εισέβαλε το μεσημέρι στο προαύλιο της Βουλής και έφθασαν μέχρι την πόρτα εισόδου υπουργών και βουλευτών ενώ σήκωσαν πανό με τα αιτήματά τους.

Αμέσως έκλεισαν όλες οι πόρτες του Κοινοβουλίου, καθώς κανείς δεν γνώριζε τις προθέσεις των αντιεξουσιαστών.

Ειδικότερα η ομάδα των αντιεξουσιαστών πέρασε κάτω από την μπάρα εισόδου από την πλευρά της βασ. Σοφίας, πέρασαν μπροστά από τους αστυνομικούς και έφθασαν στην πόρτα εισόδου υπουργών και βουλευτών.

Άπλωσαν ένα πανό, ζητώντας αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας στις φυλακές, φώναξαν συνθήματα κια πέταξαν φέιγ βολάν στο προαύλιο.

Σύμφωνα με τα φυλλάδια που πέταξαν, οι αντιεξουσιαστές ζητούν «κατάργηση των ειδικών αντισυνταγματικών νόμων (ειδικών δικαστηρίων, έκτακτων στρατοδικείων, DNA)», άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας, άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ, κατάργηση 187 (εγκληματική οργάνωση), κατάργηση 187Α (εγκληματική οργάνωση), κατάργηση του κουκουλονόμου, κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’».

Σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους οι αστυνομικοί ήταν δίπλα τους, ενώ τους συνόδευσαν στην έξοδό τους από το χώρο της Βουλής. .

Η κίνηση αυτή των αντιεξουσιαστών αιφνιδίασε αστυνομικούς και βουλευτές που κάποιοι εξ αυτών ήταν στο προαύλιο και είδαν την όλη διαμαρτυρία. Κάποιοι βουλευτές μίλησαν για θέμα συνολικότερης πολιτικής ασφάλειας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Εικόνες από το Action24

Λίγα λεπτά αργότερα διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το Κοινοβούλιο προσήγαγε περίπου 15 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της αστυνομίας και ερωτήματα όπως γιατί δεν αντέδρασε κανένας αστυνομικός στη κίνηση αυτή των αντιεξουσιαστών.

Η κυβέρνηση καταδικάζει την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής

«Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε», σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Σακελλαρίδης.

«Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια; Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο βρόντο η εισαγγελική εντολή

Παρά ταύτα η κυβέρνηση παραμένει «θεατής» των εξελίξεων διατηρώντας παθητική στάση, έστω και αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή για αστυνομική επέμβαση στην κατάληψη του ΕΚΠΑ. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών απέστειλε από χθες (Τρίτη) παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας αφού ο εισαγγελέας που μετέβη στον υπό κατάληψη χώρο διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

ΝΔ: Ο κύριος Τσίπρας θα πληρώσει το λογαριασμό;

Με αφορμή αυτή την απροθυμία της ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης προέβη σε σκληρές δηλώσεις, εγκαλώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. «Οι καταλήψεις δημόσιων χώρων γενικεύονται. Την ίδια στιγμή, σε μια ακόμη κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών και ενώ υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για την εφαρμογή του νόμου, η κυβέρνηση επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τις ιδεοληψίες της και τις προτροπές της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν δύο εβδομάδες, είδαμε αποκεφαλισμένα αγάλματα, λεηλατημένες εκκλησίες και κατεστραμμένους πανεπιστημιακούς χώρους.

Αυτή την εβδομάδα τι να περιμένουμε; Και ας μας πουν ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Ο κύριος Τσίπρας ή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ;»

Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανήλθε, σχολιάζοντας και την εισβολή αναρχικών στο προαύλιο της Βουλής: «Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;»

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν σε 15 προσαγωγές ατόμων που εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής, μεταφέροντας τους συλληφθέντες στο κτίριο της ΓΑΔΑ με κλούβες.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας δεν φάνηκε πάντως να… πείθεται από την αστυνομική παρέμβαση, ζητώντας την παραίτηση του Γιάννη Πανούση: «Πριν από μια εβδομάδα είχα δηλώσει ότι φοβάμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι οι αντεξουσιαστές να μπουν στην Κατεχάκη. Έκανα λάθος, μπήκαν στη Βουλή. Μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο»..

Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact