ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεουτσάκος: Τα μέτρα που προτείνουν περνούν μόνο με τανκς

«Αν οι δανειστές ζητούν και άλλες υποχωρήσεις δεν μπορούμε παρά να πάμε σε ρήξη»

«Η κοινωνία επί πέντε χρόνια έχει ισοπεδωθεί και δεν μπορεί να δεχτεί νέα μέτρα. Αυτό οι εταίροι μας πρέπει να το πάρουν υπόψιν τους. Προτείνουν μέτρα, τα οποία για να περάσουν σε μια χώρα, χρειάζονται τανκς. Μόνο με τανκς μπορούν να περάσουν», τόνισε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον Βήμα FM για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τη συμφωνία.

«Οι Γερμανοί μάς τα δίνουν (τα χρήματα), για να τα ξαναπαίρνουν. Πρέπει να πούμε ότι έχουμε έναν ανοιχτό λογαριασμό, τον οποίο πρέπει κάποια στιγμή να συνομολογήσουμε με τους εταίρους μας, πόσο είναι ο λογαριασμός αυτός. Και για το κατοχικό δάνειο μιλάω και για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Δεν μας δίνουν λεφτά για δικές μας ανάγκες. Για να υπηρετούμε το χρέος. Πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος. Ούτε ένα ευρώ δεν χρησιμοποιείται από αυτά τα λεφτά. Τη μόνη εναλλακτική που θα απέρριπτα, είναι η εναλλακτική της υποταγής. Όλες τις άλλες εναλλακτικές, εγώ είμαι ανοιχτός να τις κουβεντιάσω», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση παλεύει για μια συμφωνία, μια συμφωνία όμως που θα κρατάει ένα λαό όρθιο και δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά της υποταγής. Ήδη οι προτάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση έχουν φύγει από τις προγραμματικές δεσμεύσεις, έχει κάνει υποχωρήσεις προκειμένου να βρεθεί μία συμφωνία. Εάν οι δανειστές ζητάνε και άλλες υποχωρήσεις, θεωρώ ότι το μήνυμα της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν πως έχει εξαντληθεί το περιθώριο των υποχωρήσεων, που σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε ρήξη».

Σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο, «η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να κάνει, όποια κι αν είναι η συμφωνία. Εγώ έχω δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τα δυο μου χέρια. Θα στηρίξω την κυβέρνηση στην προσπάθεια που θα κάνει, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και θα την στηρίξω σε κάθε περίπτωση και στη ρήξη αν χρειαστεί. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν μονόδρομοι στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Ένας λαός μπορεί να ανοίξει δρόμους, εάν η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρωζώνης, αυτό που απειλούν, δεν ξέρω το ντόμινο πού θα δημιουργηθεί. Κανένας οικονομολόγος δεν μπορεί να πει το ντόμινο που θα ακολουθήσει, ποια χώρα θα μείνει στην ευρωζώνη. Πιθανόν να μείνει μόνη της η Γερμανία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact