ΚΟΣΜΟΣ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Αλλάζει σήμερα ο πλανήτης! Ορκίζεται Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ

«ΦΡΟΥΡΙΟ» Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Στις 19:00 ώρα Ελλάδος θα ορκιστεί 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφθασε χθες, Πέμπτη (19/01/2017) στην Ουάσινγκτον και συμμετείχε στις πρώτες εκδηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσινγκτον θα είναι ύψιστα, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους.

Περίπου 28.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, χιλιόμετρα κάγκελα, οδοφράγματα, απορριμματοφόρα γεμάτα με άμμο θα χρησιμοποιηθούν ως μέτρα ασφαλείας, αποκλείοντας μία περιοχή έκτασης οκτώ τετραγωνικών χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης.

Ο Τραμπ, ο Πενς και οι οικογένειές τους θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία στην επισκοπική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, κοντά στον Λευκό Οίκο.

Ακολούθως, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ θα υποδεχτούν τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο για τσάι, ενώ στις 18.30, τα δύο ζευγάρια θα πάνε μαζί, με την ίδια αυτοκινητοπομπή, στο Καπιτώλιο, το κτίριο όπου στεγάζεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι, από τις 16.30 θα ξεκινήσει έξω από το Καπιτώλιο, στη δυτική πρόσοψή του, η τελετή της ορκωμοσίας, με τραγούδια και μουσική. Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι οι βουλευτές και οι γερουσιαστές, οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, διπλωμάτες και πρώην πρόεδροι. Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, δεν θα παραβρεθεί λόγω ασθενείας, παρόντες όμως θα είναι ο Τζίμι Κάρτερ, ο Μπιλ Κλίντον, ο Τζορτζ Ου. Μπους και η Χίλαρι Κλίντον.


LIVE EIKONA


Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας:

15.30 ώρα Ελλάδας, 08.30 ώρα Ουάσινγκτον: Λειτουργία στην Επισκοπική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, πλησίον του Λευκού Οίκου
16.30: Υποδοχή του νέου προεδρικού ζεύγους από τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο
18.30: Άφιξη και των δύο ζευγαριών στο Καπιτώλιο – Εναρκτήριες ομιλίες -Ορκωμοσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας
19.00: Ορκωμοσία Ντόναλντ Τραμπ από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς – Εκφώνηση της πρώτης του ομιλίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
19.30: Λήξη της τελετής
21.30: Στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο Καπιτώλιο

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact